REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cherhanaua din Vama Veche, călcată de OPC: a fost chemată Poliţia!

Cherhanaua din Vama Veche, călcată de OPC: a fost chemată Poliţia!

Replica API 31 mai 2017 | 00:00 404

Reprezentanţii Comisariatului pentru Protecția Consumatorului au mers în control marți, 30 mai, la Cherhanaua din Vama Veche, unde mizeria crasă și produsele depozitate necorespunzător au fost la ordinea zilei.

Controlul a fost unul operativ, având ca obiectiv pregătirea pentru minivacanță. Comisarii și-au dorit identificarea alături de comercianți a unor măsuri de remediere a deficienţelor. Acest lucru nu a fost însă posibil. Peștele la Cherhana se afla în stare de avansată degradare, produsul fiind cu potențial periculos, iar spațiile de depozitare - în stare jalnică. La fața locului au fost chemate și organele de poliție. De asemenea, s-au prezentat și reprezentanții Poliției Economice pentru că reprezentanții localului au obstrucționat controlul.

Cherhanaua este deţinută de SC Pescanav Serv SRL, administratorul fiind Mihai Manole.

Pe timpul verifcarilor au fost constatate următoarele:

- preparate culinare, respectiv icre de crap preparate, 35,8 kg. păstrate în frigider fără să fie etichetate cu data preparării așa încât să se poată stabili prospețimea acestora. Spațiul frigorific respectiv nu avea grafic de înregistrare a temperaturii, neputându-se stabili condițiile de temperatură la care a fost păstrat preparatul culinar;

- 24,8 kg pește refrigerat diferite specii și 551 kg peste congelat diferite specii, nu erau însoțite de etichete cu elemente de identificare și caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilității minimale, produsele fiind potențial periculoase. Peștele refrigerat era păstrat în zona bucătăriei în recipiente de plastic cu urme de gheață.

- 13 kg icre de crap crude și sărate nu erau însoțite de etichete cu elemente de identificare și caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilităii minimale, fiind produs potențial periculos ;

- 299 kg pește diferite specii avea eticheta cu elemente de identificare și caracterizare în limba bulgară, nefiind traduse informațiile și în limba română.

- În blocul alimentar se utiliza un mijloc de măsurare (cântar) fără să se poată prezenta buletinul de verificare metrologică a acestuia;

- Conform documentelor prezentate la dată şi ora controlului s-a constatat că ultima operaţiune de dezinsecţie, dezinfecţie a fost efectuată în dată de 01.08.2014.

Ca urmare a deficienţelor constatate pe timpul acţiunii de control s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 18.000 lei şi s-a dispus măsura de interzicere a utilizării în circuitul de servire al consumatorilor a cantităţii de 35,8 kg icre preparate şi s-a interzis definitiv de la utilizare în prestarea de servicii a cantităţii de 575,8 kg peste congelat şi refrigerat şi 13 kg icre crap crude sărate.

Claudia CORBU

S-au oprit temporar de la utilizarea 299 kg peşte de origine Bulgaria.

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Peste la locatie este la vedere si este una dintre cele mai bune locatii, cu cea mai buna mancare.
0
0
ma doare in carici.cit il am pe borcan la plite,deseuri pe foc di santier si marfa din bulgaristan mi se rupe!opc,economic cacamaca.eu sint smecheru in vama.sa mi suflati in pupa la pescador!
0
1
AFACERE FOARTE JEGOASA AI.
2
0
la 2 mai cherhanaua are vis-avis de ei un container frigorific cu marfa fara termen...e a primarului se stie
1
0
pline de carcalaci imputiti.
4
0
A mai disparut un concurent. Cine urmeaza? Sa ramana doar nasu Balau in competitie. Functioneaza ilegal? Nu este adevarat.
3
1
ascultati aici, de asta are omul bmw ca isi bate joc de noi,asta nu merita la puscarie? ducem copii acolo,pot sa se imbolnaveasca grav,dar cel mai bine este sa trecem la vecini si sa mancam la ei! manole asta un santierist cu fite n fund,se crede mare patron,nu asa trateaza un patron clientela! merita inchisa dugheana asta tot sezonul sa il usture pe moldoveanul asta imputit
3
0
decat sa cheltuiesti bani cu LORI MACOVEI mai bine ai investi in modernizarea restaurantului si ai lasa figurile de baiat
1
0
Bine ca ati sters comentariile la aceasta stire ptr ca ereau mai infecte decat produsele enumerate in articol
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367