REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cherhanaua vedetelor, ÎNCHISĂ: mâncarea era EXPIRATĂ!

Cherhanaua vedetelor, ÎNCHISĂ: mâncarea era EXPIRATĂ!

Replica API 5 februarie 2016 | 00:12 3728

Control OPC, după ce unui client i s-a făcut rău

Control OPC, după ce unui client i s-a făcut rău

După şocul provocat de autoservirea de la Auchan (la finele anului trecut mai multe persoane ajungând în spital cu toxiinfecţie alimentară - n.r.), inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa s-au mobilizat şi verifică temeinic unităţile de alimentaţie publică. De asemenea, inspectorii OPC au început să răspundă prompt sesizărilor, în urma unei reclamaţii telefonice venite din partea unui client, aceştia ajungând, joi, la un cunoscut local din Năvodari: Cherhanaua Taşaul. Controlul a scos la iveală mai multe nereguli, fiind dispusă închiderea cherhanalei, până la remedierea deficienţelor.

„În urma unei sesizări telefonice, prin care un consumator a reclamat faptul că după ce a consumat produse din peşte la o cherhana din localitatea Năvodari a acuzat simptome similare unei posibile toxiinfecţii alimentare, Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă a demarat o acţiune de control la unitatea de alimentaţie publică, prin Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. În urma controlului a fost găsită în spaţiul de depozitare o cantitate de 74 kg loturi de materie primă (peşte) la care era modificată starea termică şi pentru care nu s-au respectat condiţiile de depozitare, materia prima care trebuia păstrată în stare refrigerate, fiind congelată.

Materia primă nu era însoţită de elemente de identificare. În acelaşi spaţiu de depozitare s-a găsit o cantitate de 4 kg preparate culinare pregătite în zilele anterioare având termenul de valabilitate depăşit cu 24 ore. Întreaga cantitate de materie prima si preparate culinare a fost retrasă definitiv din circuitul consumului uman”, au transmis, joi seara, după încheierea controlului, reprezentanţii OPC. De asemenea, au precizat aceştia, a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei.

De precizat că această cherhana este “magnet” pentru năvodăreni, dar şi pentru vedete, atunci când se află pe litoral. Spre exemplu, Elena Udrea a călcat pragul localului şi nu a ezitat să se fotografieze aici, dovadă fiind imaginile postate de proprietarii cherhanalei pe o reţea de socializare. Lista vedetelor continuă cu Marcel Pavel, Dani Oţil, Valentina Pelinel etc., etc…

De precizat că managerul localului este Cătălina Talip.

Însă, numele localului se leagă şi de Talip Servent, nume invocat în 2011 cu ocazia unui scandal produs pe lacul Taşaul, atunci când un angajat al respectivului a atacat o barcă în care se aflau mai multe persoane, între care şi un copil de 10 ani.

Tot despre Talip Servent aflăm că a fost asociat şi cu Stoica Şerbănoiu, fost şef al Biroului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, în cadrul SC Pescom Fish SRL Ovidiu. Ambii s-au retras din firmă în 2010.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca si panaramele si onanistii aia maimutoi sunt vedete sa ma caac in cherhanaua lor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614