REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Chesoi apreciază voluntariatul Magdei Stavrositu

Chesoi apreciază voluntariatul Magdei Stavrositu

Replica API 4 martie 2014 | 00:00 171

Circoteca continuă:

Circoteca continuă:

Recentele agitaţii de joasă anvergură a fostului deputat, Maria Stavrositu, îl amuză teribil pe preşedintele PNŢCD Constanţa "ăilalţi", Tudorel Chesoi. Proaspăt lider local al unei alte formaţiuni a PNŢCD, Stavrositu se străduieşte să impresioneze din nou. Dacă experienţa politică nu o ajută prea mult, pentru fostul deputat se anunţă vremuri grele chiar din sânul partidului care a propulsat-o ca lider "ţărănist" constănţean, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional. Cum socoteala de acasă nu prea se potriveşte cu cea din târg, colecţia impresionantă de carnete de membru de partid nu l-au dat "pe spate" pe Chesoi, care, pe un ton amuzat, recunoaşte că este impresionat de "voluntariatul fostului deputat.

"Este elanul de început al unor oameni, care văd aşa în linie dreaptă undeva la orizont funcţiile de conducere pe care şi le-au dorit şi care, deocamdată, nu sunt legiferate. Este un elan aşa pionieresc în PNŢCD, mă refer, că experienţă politică, doamna Stavrositu mai are de la PP-DD, de la PDL, de la IRL... Are experienţă, dar nu la PNŢCD, unde lucrurile stau cu totul altfel. Timpul va dovedi că "ţărăniştii" sunt intransigenţi când e vorba de impunerea unor conducători oarecum cu forţa. Dar, apreciez că dă dovadă de un voluntariat să-l numim constructiv şi, probabil, nu ştiu ce să zic (râde)... e bine să continuie activitatea", a menţionat Chesoi, pentru "Replica".

Ţintă a tentativelor de "agăţat" din partea lui Stavrositu, Chesoi nu s-a lăsat impresionat de demersuri. În opinia sa, chestiunea "ţărănistă" trebuie tranşată în instanţă, unde războiul cu Aurelian Pavelescu este în toi, iar organizaţiile judeţene care nu îl recunosc pe avocatul bucureştean aşteaptă sentinţele: "Deocamdată, discutăm de un proces iniţiat de Pavelescu, prin care solicita înscrierea congresului din 2 noiembrie 2013, la care au participat şi cei veniţi de la Iniţiativa România Liberală, mă refer la Moisescu, la Tuşa şi ceilalţi. Acel congres a fost suspendat, până la judecarea excluderii lui Pavelescu din partid de către BNP şi până la judecarea procesului de înscriere a congresului din aprilie 2013, de la Piteşti, iniţiat de Pavelescu, care are termen, dacă nu mă înşel, chiar mâine (marţi - n.r.). Mă rog, unul din termene, nu va fi definitiv, e doar o fază la fond să spunem aşa. Mai durează până se judecă cele două procese, deci nu se poate discuta de congresul din 2 noiembrie anul trecut, în care Pavelescu chipurile a fost reales. Aşteptăm anumite clarificări şi rămânem pe poziţii. Mă refer la mine şi la echipa de conducere, plus toate organizaţiile care nu au aderat la Stavrositu. Partidul este cu noi, cu conducere aleasă şi am avut întâlniri la Bucureşti, unde am discutat unele lucruri care trebuie clarificate de instanţa de judecată. Am discutat şi de europarlamentare, deci nu e chiar o dispariţie a mea din spaţiul public. Este doar o retragere strategică, poate un fel de linişte de dinaintea furtunii. Este o retragere în defensivă, ca să pregătim partidul, care trebuie să meargă pe drumul cel bun şi tradiţional", a menţionat Chesoi, pentru "Replica".

Pe de altă parte, absenţa lui Chesoi din dezbaterile publice din ultima perioadă nu ar trebui să sperie pe nimeni. Potrivit liderului "ţărănist", am putea discuta de "liniştea dinaintea furtunii". Din acest motiv, Chesoi refuză organizarea conferinţelor de presă, unde ar putea face obiectul unor întrebări incomode. Dacă presa îl sperie pe Chesoi, nu la fel se poate spune şi despre instanţe. În cazul unei sentinţe negative pentru aripa Lupu-Chesoi, liderul local "ţărănist" este convins că Pavelescu se va "îngropa" singur: "Deci, v-am spus lucruri în premieră şi interesante. Stau bine în defensivă. Noi ne întâlnim frecvent şi ce rost are să facem conferinţe de presă, când vom fi întrebaţi care e partidul ăla şi ălălalt. Noi aşteptăm să se clarifice situaţia. Ştim foarte bine ce avem de făcut, din toate punctele de vedere. Nu vom lăsa, indiferent ce-ar fi, pe Pavelescu să conducă partidul. Nici în cazul unei sentinţe negative pentru noi în instanţă nu va avea şanse, pentru că va fi debarcat de alţii. El îşi face adversari în serie. Dacă scapă de noi, îşi va face alţii în interior şi încet-încet se autoexclude. Lipsa de încredere va fi lovitura de bază pentru a-l face să înţeleagă că, cu "ţărăniştii, nu te poţi juca", a concluzionat Chesoi, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218