REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Chesoi îi cere Mariei Stavrositu să dispară de pe scena politică

Chesoi îi cere Mariei Stavrositu să dispară de pe scena politică

Replica API 4 iunie 2014 | 00:00 204

Ţărăniştii - "ceilalţi" au ajuns la faza: "daţi-vă demisia!"

Ţărăniştii - "ceilalţi" au ajuns la faza: "daţi-vă demisia!"

Cuvinte grele din partea reprezentanţilor PNŢCD, aripa Tudorel Chesoi, marţi, la adresa celorlalţi care se consideră a fi reprezentanţii de drepţi ai partidului. După scorul demn de tot râsul, obţinut de PNŢCD, la alegerile pentru Parlamentul European, de 0,89%, Chesoi are toate motivele să tune şi să fulgere la adresa lui Aurelian Pavelescu şi a fostului deputat, perdantul de serviciu al politicii constănţene, Maria Stavrositu. În cadrul unei conferinţe de presă, organizată marţi la sediul de partid de la etajul unui hotel din Constanţa, Chesoi s-a dezlănţuit.

"Îi cerem lui Aurelian Pavelescu să părăsească partidul, să ia mâna de pe PNŢCD, pentru că nu face nimic altceva decât să devină groparul unui partid istoric. Au demisionat preşedinţi nu numai din România, ci şi din alte ţări, cu rezultate de 15, 20, 20 şi ceva la sută, dacă ne gândim la francezi, iar Aurelian Pavelescu, care nu a luat nici măcar 1%, are neruşinarea să spună public că nu demisionează pentru că destabilizează partidul. De fapt, el asta face de mult", a declarat Chesoi, care a adăugat faptul că Pavelescu este un fel de persona non-grata printre "ţărănişti". "Am participat la centenarul Corneliu Coposu, la Ateneul Român şi a doua serie organizată tot cu această ocazie, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea marelui om politic şi seniorului nostru, la Teatrul Naţional, unde ne-am întâlnit cu vechi "ţărănişti", cum sunt domnul Gheorghe Ciuhandu, domnul Andrei Dimitriu, domnul Ion Caramitru, domnul Radu Sârbu, domnul Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României. A participat la acest centenar şi prinţul Duda (Radu Duda - n.r.). Deci, evenimente în care Pavelescu a fost interzis. S-a dat consemn: Pavelescu nu are ce căuta în evenimente închinate în memoria PNŢCD", a declarat Chesoi.

Pentru că nu doar Pavelescu este responsabil de dezastrul în care se scaldă PNŢCD, în opinia lui Chesoi, nu a scăpat de trasul de urechi nici Maria Stavrositu. Liderul "ţărănist" şi-a adus aminte de spargerea cu ranga a sediului şi de multe, multe altele. "La Constanţa s-a intrat cu ranga în sediu, de către Adrian Ţapliuc şi, ulterior, Maria Stavrositu, care în mod nedemn a acceptat să fie desemnată pe genunchi, fără prevederi statutare şi nelegal, ca preşedinte interimar, la organizaţia PNŢCD Constanţa. Noi, organizaţia legal constituită şi aleasă de 200 de delegaţi ai PNŢCD din judeţul Constanţa, am consfinţit să nu răspundem cu violenţă la violenţă. Am consfinţit să nu intrăm cu forţa şi să spargem sediul, ci să lăsăm să vorbească legea. (...) Având în vedere faptul că a fost deputat PDL şi, de pe această funcţie, a candidat din partea partidului lui Dan Diaconescu şi a luat sub scorul partidului pe media naţională, am aşteptat să vedem şi rezultatele sub această formă de presiune la europarlamentare, ale PNŢCD Constanţa, şi am constatat un rezultat jignitor pentru organizaţia Constanţa. Când fac această afirmaţie, am în vedere rezultatul obţinut de organizaţia reală, aleasă, acum patru ani, tot la europarlamentare, când PNŢCD Constanţa a obţinut 2,22% pe judeţ şi peste 3%, pe municipiu", a declarat Chesoi, care îi solicită Mariei Stavrositu ca, măcar o dată în viaţă, să demonstreze ceva clar. "Maria Stavrositu să demisioneze odată cu cei de la IRL. Am auzit că a demisionat, dar nu am văzut nimic scris. Mă aşteptam chiar să ne facă o invitaţie, în mod civilizat, să reintrăm în sediul pe care l-au spart cu ranga şi să preluăm partidul, pentru a-l duce pe linia tradiţională a PNŢCD. Numai că, este aproape de neînţeles o astfel de atitudine. Preferi să conduci partidul spre prăpastie, să-l distrugi de tot, decât să-l dai unor oameni în care electoratul PNŢCD are încredere", a concluzionat Chesoi.

PNŢCD, unificatorii de dreapta

Pentru că coagulările, alianţele, fuziunile, comasările şi pupatul pe obraz sunt cuvintele de ordine în zona dreptei politice în această perioadă, PNŢCD şi-a propus, ţineţi-vă bine, să unifice dreapta. Chesoi îşi asumă iniţiativa de mare unificator, alături de "ţărănistul" Corneliu Neagoe, dar asta numai după ce "Pavelescu se duce dracului". "Eu l-am făcut derbedeu de mult. Acum e super derbedeu. Un bolnav, un gunoi, nici nu merită să îi mai pronunţ numele, sper să se ducă dracului. Acum, văd că încearcă să negocieze cu Forţa Civică şi cu PMP. Până acum, îl înjura pe MRU (Mihai-Răzvan Ungureanu - n.r.), acum discută. Ăsta este Pavelescu. Sper să scăpăm de el, să facem un congres, să alegem un preşedinte ca lumea şi să ne alăturăm dreptei. Vreau să îl laud mult pe Blaga, pe domnul preşedinte Blaga, care a fost capabil să treacă peste absolut orice resentimente. Să accepţi după prima întâlnire de câteva zeci de minute să fuzionezi sub numele de PNL", a declarat Neagoe, punct de vedere întărit de Chesoi: "Dorim, ca partid, să participăm la orice construcţie pentru a unifica forţele de dreapta. Cred că nu mai e cazul să motivez de ce, având în vedere faptul că USD a obţinut 37% şi constituie un pericol pentru ţară în continuare, având în vedere că stânga, vorba lui Petre Ţuţea, cu stânga nu poţi nici să te închini, darămite să conduci o ţară", a concluzionat Chesoi.

Liderii formaţiunii Iniţiativa România Liberală au anunţat că demisionează din funcţiile de conducere deţinute în structurile de conducere ale PNŢCD. Aceştia îi transmit "la revedere" lui Aurelian Pavelescu, după rezultatul catastrofal obţinut de partid la alegerile pentru Parlamentul European. "Considerăm că un comportament politic onest şi deschis, specific modelului democratic al partidelor occidentale, ne obligă pe toţi să ne asumăm responsabilitatea pentru rezultatul slab obţinut de PNŢCD în alegerile europarlamentare", se arată în comunicatul de presă al IRL. Aşadar, măcinat de disensiuni şi dezbinări, PNŢCD primeşte o nouă lovitură, prin plecarea trupei format din Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa şi Iulian Crăciun şi cărora li se alătură şi fostul europarlamentar, Sebastian Bodu. "Am decis să îmi înaintez demisia din PNŢCD. Am crezut că intru într-un proiect politic, am crezut că se poate construi o alternativă de dreapta, dar totul s-a dovedit a fi iluzoriu", a declarat Bodu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218