REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Chesoi, la o cafea cu Stavrositu: "M-a invitat la o discuţie. Este o ofensă pentru PNŢCD, a acceptat să vină pe un teren scandalos..."

Chesoi, la o cafea cu Stavrositu: "M-a invitat la o discuţie. Este o ofensă pentru PNŢCD, a acceptat să vină pe un teren scandalos..."

Replica API 14 decembrie 2013 | 00:00 218

Invitaţia de a se alătura formaţiunii PNŢCD Constanţa, oferită Mariei Stavrositu de Tudorel Chesoi, prin intermediul Replica de Constanţa, a avut efect! Stavrositu, probabil motivată de "oferta funcţiei" a lui Chesoi, n-a ezitat şi l-a contactat pe liderul local "ţărănist", pentru o întâlnire de taină, tete-a-tete.

Reamintim: Există două PNŢCD-uri. Primul dintre ele, este condus la nivel naţional de Vasile Lupu şi la nivel local de Tudorel Chesoi. Ceilalţi ţărănişti sunt conduşi la nivel central de Aurelian Pavelescu şi, la nivel local, de Maria Stavrositu. Evident, ambele formaţiuni se autoexclud, autodesfiinţează şi, mai nou, se autoinvită. Mai exact, PNŢCD, aripa Chesoi, nu se lasă deloc impresionat de numirea în funcţia de conducere a PNŢCD - "ăilalţi" şi o invită să se înscrie în, ţineţi-vă bine: PNŢCD! Stavrositu nu a stat prea mult pe gânduri şi l-a contactat pe Chesoi, după cum a confirmat liderul "ţărănist", pentru "Replica de Constanţa. "Nu am invitat-o eu, dumneaei m-a invitat pe mine la o discuţie, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Eu i-am explicat care este organizaţia legal constituită la Constanţa şi am făcut implicit un apel să respectăm statutul partidului şi principiile după care acţionăm. Dumneaei este desemnată de Aurelian Pavelescu într-un mod cu totul şi cu totul abuziv. Nu prea o găsesc vinovată pe doamna Stavrositu din acest punct de vedere. Eu cred că doreşte să activeze, ceea ce nu este un lucru rău. Mă aşteptam din partea doamnei Stavrositu să fi venit la Constanţa, pentru că este înscrisă la Bucureşti din câte am auzit, fără pretenţia de a fi lider într-un partid în care doar ce-a intrat, asta, dacă presupunem că a intrat, pentru că nu avem nici o adeziune la Constanţa şi să spună că trebuie să facă un stadiu în PNŢCD, pentru că nu poţi veni dinafară sau de la alt partid direct preşedinte la un partid, despre care nu ştii mare lucru. Aş fi apreciat şi nu numai eu, ci şi opinia publică, dacă doamna Stavrositu ar fi refuzat propunerea lui Pavelescu pentru Constanţa şi ar fi propus la rândul dumneaei să vină ca membru simplu de la Bucureşti, delegat, care să contribuie la activitatea de promovare a imaginii PNŢCD, împreună cu organizaţia condusă de mine, legal constituită şi aleasă în mod democratic în cadrul conferinţei judeţene din 5 octombrie a.c. În aceste condiţii, ar fi avut din partea noastră o apreciere corectă şi un respect pe care l-ar fi meritat", a declarat Chesoi.

Ce îi reproşează "Magdei"

Întrebat dacă Stavrositu este conştientă de actualul său rol şi dacă cunoaşte în profunzime divergenţele din sânul PNŢCD, Chesoi a confirmat primele critici la adresa fostului membru PDL, PDL, PPDD şi "alţi P": "Am dat de înţeles asta în discuţie şi nu i-am explicat clar. Mi se pare că este o ofensă pentru PNŢCD să vină cineva, indiferent cum se numeşte, de la alt partid, să vină vicepreşedinte naţional şi preşedinte la Constanţa. Mi se pare că este un act imoral, pentru că aici nu discutăm de lipsa de valoare a doamnei Stavrositu, ci de o atitudine care depăşeşte nişte principii. Nu poţi accepta să fii numit preşedinte la Constanţa, la PNŢCD. Dumneaei nici nu ştie că s-a activat la Târguşor. A spus că a activat primarul acolo de unul singur, iar noi am activat acolo, am bătut toate drumurile alea, cu steaguri, cu pliante, împreună cu candidaţii şi dumneaei a spus că au fost meritele primarului. Dar noi, activitatea noastră? Avem filme de acolo din campanie. Nu are cum să fie bine pusă la punct cu activitatea şi cu spiritul PNŢCD, pentru că doar ce-a venit. Nu avem nimic cu faptul că doar ce-a venit în partid, Doamne fereşte, dimpotrivă, dar haideţi să ne facem fiecare stagiul, să cunoaştem viaţa partidului, activitatea lui şi, după aceea, să spună că s-a obişnuit cu spiritul ţărăniştilor constănţeni, urmează alegerile la municipiu la care ar putea să îşi depună candidatura şi, de ce nu, să fie cooptată şi în biroul judeţean de conducere, dacă este un om valoros. Altfel s-ar fi pus problema percepţiei ţărăniştilor vechi şi tradiţionali în Constanţa", a declarat Chesoi. Pe de altă parte, Chesoi invocă nostalgia de grup şi munca la care nu poate renunţa, după 24 de ani de activitate în cadrul PNŢCD: "Partea imorală a situaţiei este faptul că noi, eu, cu domnul Neagoe, cu doamna Rusu, toţi ţărăniştii vechi, am ţinut timp de 24 de ani acest partid. Am trecut prin perioade de lupte grele, construiam organizaţii şi, după 24 de ani, vine cineva şi dă toate chestiile la o parte şi e preşedinte. Şi nu numai Chesoi, ci şi echipa lui, adică tot biroul judeţean. Păi, nu e parte imorală a lucrurilor? Cum adică, noi până acum fost proştii dumneaei? Am ţinut partidul ca să vină dumneaei preşedinte? Unde este respectul pentru munca noastră? Se consideră colegă cu noi, da? O mulţime de colegi din partid muncesc şi dumneaei îi dă la o parte?", a menţionat Chesoi.

Stavrositu, "calul troian" al lui Pavelescu?

Chesoi susţine "sus şi tare" că Stavrositu nu a făcut una dintre cele mai bune alegeri, să accepte oferta lui Pavelescu. Pe de altă parte, există şi varianta unui scenariu de prost gust, pus la cale de Pavelescu, prin intermediul lui Stavrositu, pentru a se răzbuna pe organizaţia constănţeană, care nu îi mai recunoaşte funcţia, Stavrositu devenind astfel un "cal troian", dar şi o "rampă de lansare" în politică, ultim aspect care, pe noi, ne-a cutremurat de râs, având în vedere numărul mare de "rampe" ale fostului deputat: "Dumneaei contribuie la cea de-a doua grupare, aşa că trebuie să ştie. Cred că ştie. A fost intenţia lui Pavelescu de a se răzbuna pe organizaţia Constanţa, care nu îl mai susţine şi nu îl va susţine niciodată şi dumneaei a acceptat să vină pe un teren scandalos şi asta nu cred că îi prinde bine, cu atât mai mult cu cât este o doamnă respectabilă. Nu am nimic împotrivă să mă întâlnesc oricând cu doamna Stavrositu, dar trebuie să plecăm de la nişte principii în discuţie şi de la o recunoaştere a unor valori. Despre asta vorbim până la urmă. Nu poţi da cu piciorul la o muncă de peste 20 de ani unui grup întreg de membri şi să spui că, dom-le, eu sunt preşedinte şi voi nu sunteţi nimic. Nu spune, dar reiese. Din punct de vedere juridic, moral şi statutar, dumneaei ar trebui să vină la noi să depună adeziune la Constanţa sau să facă dovada că este înscrisă la Bucureşti. Nu trebuie să pună orgoliul în funcţiune, pentru că n-are sens să ne punem orgoliile la acest nivel. Aici este vorba de o recunoaştere a realităţii de fapt şi de drept. Dar, cred că are o ezitare, dacă nu cumva un refuz de a înţelege situaţia reală, în spatele acestui refuz ascunzându-se, de fapt, o pregătire a unei rampe de lansare în viitor pentru persoana dumneaei", a concluzionat Chesoi, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614