REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chesoi nu înţelege de ce Făgădău vrea să facă un PARC lângă CIMITIR. VIDEO!

Chesoi nu înţelege de ce Făgădău vrea să facă un PARC lângă CIMITIR. VIDEO!

Replica API 5 iunie 2020 | 12:56 3860

Promisiuni multe, fapte puține. Acesta este reproșul principal adresat actualei administrații locale din Constanța de președintele Alianței Național Țărăniste Constanța, Tudorel Chesoi. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, acesta a enumerat principalele probleme cu care se confruntă cetățenii și ce soluții are la dispoziție pentru a le rezolva, dacă se va fi instalat în scaunul de primar.

Canalizările, o neglijență a administrației publice locale și este nepermis așa ceva

În prima parte a interviului, Tudorel Chesoi, candidat la Primăria Constanța, a vorbit despre neregulile constatate pe propria piele din municipiul Constanța, dar și din stațiunea Mamaia.

“Sunt străzile și bulevardele pline de capace de canalizare cu sincope. Recent mi-am scos mașina din service și am fost nevoit să schimb piesele, pentru că autoturismul troncănea ca o căruță. Nu sunt singurul care are astfel de probleme, sunt mulți șoferi din Constanța în situația mea. Aceste canalizări ne obligă să facem slalom-uri și putem pune în pericol viața celorlalți și a noastră. Este o neglijență a administrației publice locale și este nepermis așa ceva.”, a precizat Tudorel Chesoi.

Chesoi: “Stațiunea Mamaia arată ca după război”

Reproșuri sunt și în ceea ce privește stațiunea Mamaia și lipsa investițiilor ce țin de domeniul public. Totodată, președintele Alianței Național Țărăniste evidențiază contrastul prezentat de Decebal Făgădău prin ideea de a construi un parc lângă cimitir. Tudorel Chesoi susține că sunt zone în spatele blocurilor în care se pot amenaja parcuri și care vor fi la îndemâna familiilor cu copii.

“Stațiunea Mamaia arată ca după război într-o mare parte. Eu nu mă refer aici sectorul privat, cei care fac investiții, ci la primărie, ce ține de domeniul public. La capătul telegondolei este o groapă de gunoi și există un tobogan, vechi de pe vremea lui Ceaușescu, care este vai de el. Este doar un exemplu, însă sunt foarte multe locuri. Domnul primar a promis că face un parc gard în gard cu Cimitirul Municipal. Eu n-aș fi avut curajul să scot o asemenea inițiativă. Cum să faci un parc, care presupune o imagine frumoasă, lângă un cimitir. Se întristează și copiii și părinții, este o idee ciudată.”, mai afirmă Chesoi.

”Stăteam cu emoții când fiica mea ieșea cu bicicleta”

O altă problemă adusă în prim-plan este cea a pistelor de biciclete, mai precis a lipsei acestor piste. Constanța beneficiază în prezent de aproape 2 kilometri de pistă, amplasată în centrul orașului, pe bulevardul Tomis.

„I-am cumpărat fiicei mele o bicicletă și de câte ori ieșea cu mama ei, stăteam cu emoții. O sunam din când în când să văd dacă era bine, stăteam cu sufletul încordat. Așa stau și părinții celorlalți copii din Constanța care pleacă cu bicicletele. Faptul că nu avem piste de biciclete descurajează mersul cu bicicleta, care este foarte sănătos pentru condiția fizică, astfel reducându-se și poluarea. În Olanda, în Amsterdam, trei sferturi dintre cetățeni umblă cu bicicletele.”, a declarat Tudorel Chesoi.

Mai multe detalii și informații despre parcări și parcuri veți putea afla urmărind prima parte a interviului.

Video 1:

Constanța are nevoie de schimbări

În cea de-a doua parte a interviului, Tudorel Chesoi ne-a precizat care sunt primele lucruri pe care vrea să le schimbe dacă va fi ales primar al municipiului Constanța: curățenie, spații verzi și gigacalorie ieftină.

“Constanța are nevoie de foarte multe schimbări. Aș face curățenie în spatele blocurilor, însemnând construirea de locuri de joacă și parcări subterane, deasupra cărora se pot câștiga spații pentru parcuri. Am fost în cartierul Poarta 6, unde am identificat cel puțin 4 zone în care se pot construi parcări și parcuri. În Km 4-5 este dezastru într-o anumită zonă. Este deplorabil și nu-ți vine să crezi că este în Constanța.”, spune Tudorel Chesoi, președintele Alianței Național Țărăniste.

”PSD să o lase mai moale”

Chesoi nu a vorbit doar despre problemele de pe plan local, ci și despre actuala situație politică din România, sugerându-i celui mai mare partid din țară să stopeze atacurile către actuala guvernare, întrucât și-a dovedit ineficiența pe parcursul ultimilor zeci de ani.

“PSD ar trebui să o lase mai moale, pentru că a condus România majoritatea timpului, și direct și indirect. Când a fost domnul Tăriceanu prim-ministru tot PSD conducea, de aceea am spus și indirect. Nu a dovedit că poate face performanțe în administrarea țării, din niciun punct de vedere. O rotație a parditelor la guvernarea țării nu poate să fie decât benefică. Electoratul trebuie să înțeleagă că schimbarea este bună și că trebuie să emitem pretenții de la acel ales. Dacă nu este bun, mandatul următor nu va mai fi ales.”, a conchis Chesoi.

Mai multe detalii despre pensii, alocații și modul în care cetățenii vor fi afectați în viitorul apropiat, puteți afla urmărind partea a doua a interviului cu Tudorel Chesoi.

Video 2:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614