REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Chesoi şi Ţapliuc şi-au pus poalele-n cap: "Eu sunt preşedinte!", "ba eu sunt preşedinte"

Chesoi şi Ţapliuc şi-au pus poalele-n cap: "Eu sunt preşedinte!", "ba eu sunt preşedinte"

Replica API 5 octombrie 2013 | 00:00 139

La ţărănişti, ca la balamuc

La ţărănişti, ca la balamuc

Conflictele din interiorul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat continuă, ajungând la faza pe spart sediul cu ranga. Partidul a ajuns unul al autoexcluşilor, pentru că, atât Tudorel Chesoi, cât şi Adrian Ţapliuc, susţin că sunt liderii de drept ai organizaţiei locale. Pentru că trăim în ţara regilor şi împăraţilor, îi vom numi pe amândoi "autoproclamaţii" lideri şi, întrucât nu există o hotărâre definitivă care să clarifice situaţia partidului, amândoi continuă să se considere reprezentanţii corecţi. Haos şi dezbinare. Acestea sunt cuvintele care pot descrie situaţia din interiorul PNŢCD. Ambele facţiuni, care s-au acuzat reciproc de trădare a prieteniei, au ajuns pe faza de spart sediul cu ranga. Cel puţin, aşa susţine Tudorel Chesoi: "Deputatul Mihăilă a venit ieri la sediu, alături de secretarul său de cabinet şi încă vreo 2-3 adunaţi de prin Bucureşti şi au forţat intrarea în sediu cu ranga. Din punctul meu de vedere, vorbim de o intrare prin efracţie. Şi noi şi ei am chemat poliţia, au venit de la Secţia 3 şi doar au constatat situaţia. Dar, noi nu ne vom opri aici. Îi lăsăm iarna asta, să investească în sediu, să achite facturile, căldura şi revenim. Cel târziu până în primăvară îi vom evacua". Adrian Ţapliuc a intrat în sediul PNŢCD Constanţa şi a susţinut vineri o conferinţă de presă, la sediul partidului, în calitate de preşedinte interimar al PNŢCD Constanţa. Ţapliuc a prezentat celor prezenţi la conferinţă şi o hotărâre a Comitetului Naţional de Conducere al partidului prin care s-a votat dizolvarea Biroului Judeţean de Conducere al Organizaţiei Constanţa. Mihai Pop a declarat că ar exista 331 carnete de membru PNŢCD false, adică ştampilate, pe care era menţionat "achitat" şi pe care Chesoi nu le poate justifica. Ţapliuc a precizat că joi a preluat sediul PNŢCD Constanţa, a efectuat un inventar, iar Aurelian Pavelescu a aflat abia acum de aceste carnete. Tot el a anunţat că pe 2 noiembrie a.c. va avea loc un Congres extraordinar în care va avea loc fuziunea între PNŢCD şi Iniţiativa România Liberală, aspect confirmat şi de un reprezentant al IRL, prezent la conferinţă.

Ţapliuc: "Am reuşit să-l dăm pe Chesoiu afară din sediu. El face politica lui Radu Mazăre"

Neagoe: "Ţapliuc e un prost, un derbedeu"

Adrian Ţapliuc susţine că Tudorel Chesoi a fost demis din partid încă din data de 27 mai a.c. şi că îi va retrage sprijinul politic privind postul de consilier local. Actualul autoproclamat lider al PNŢCD nu a ezitat să îl atace şi pe Vasile Lupu, despre care a spus că nu va mai candida la preşedinţia partidului, din cauza vârstei: "Chesoi a fost demis de cei 47 de reprezentanţi ai Comitetului Naţional de Conducere. Nu de Pavelescu. Vasile Lupu nu va mai candida la şefia partidului şi, prin urmare, Pavelescu este asigurat. Beneficiază de sprijinul a cel puţin 90% din organizaţiile judeţene de partid".

În mijlocul circului politic, Ţapliuc priveşte cu încredere şi optimism spre viitor: "Partidul Democrat Liberal este cel mai mare partid de opoziţie şi nu se poate fără el. Sper că domnul Blaga va avea înţelepciunea să înţeleagă că e nevoie de unificarea Dreptei, mai ales că se apropie europarlamentarele şi alegerile prezidenţiale. USL se ocupă numai cu demagogie, ţara e neguvernată. Ponta este un artist de televiziune, iar Antonescu s-a transformat într-un dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau".

Conferinţa de la PNŢCD s-a încheiat cu afirmaţiile lui Mihai Pop, recomandat ca fost deţinut politic, consilier local în perioada 1996-2000 şi vicepreşedinte al Senatului partidului: "Ce face Chesoi de acum încolo ţine de domeniul penal".

Replica nu s-a lăsat aşteptată şi a venit de la Petrică Panait, din tabăra lui Chesoi, care susţine că Pop "a fost, într-adevăr, deţinut, dar de drept comun şi nicidecum politic" şi că a fost şi în Bucureşti, "dar la Jilava".

În cadrul propriei conferinţe de presă, Tudorel Chesoi a susţinut că tabăra Pavelescu şi-a pierdut de mult apartenenţa la PNŢCD: "Cei de aici sunt ajutaţi de Bucureşti. Pe lângă intrarea abuzivă în sediu, aceştia se fac remarcaţi prin incoerenţe crase pe care le vedeţi şi dumneavoastră acum". Chesoiu se referea la procesele verbale ale unor şedinţe susţinute în cadrul partidului la sfârşitul anului trecut şi la începutul anului curent, din care reies afirmaţii cutremurătoare ale taberei Ţapliuc. Redăm câteva dintre ele:

Paraschiv Iulian: "Eu nu merg că nu sunt de acord cu dl. Pavelescu şi nu vom fi băgaţi în seamă şi nu vreau să-i dau legitimitate" - 9 aprilie, 2013

Ţapliuc Adrian: "Cred că dl. Pavelescu ne-a păcălit şi nu este ţărănist adevărat"

Chesoi susţine că Vasile Lupu este liderul legitim al PNŢCD şi nu Pavelescu. De altfel, tot Lupu confirmă, printr-un comunicat emis vineri, statutul şi legalitatea liderului local de la Constanţa, Chesoi şi, pe un ton vehement, Pavelescu "s-a separat întru totul de PNŢCD prin acţiunile sale din ultimii doi ani şi orice asociere a membrilor noştri cu numele lui Pavelescu este sortită eşecului. Pavelescu a fost exclus din PNŢCD, iar acţiunile sale sunt nule şi neavenite". Mai mult, Chesoi susţine, într-o notă ironică, faptul că Pavelescu are slabe înclinaţii şi spre domeniul imobiliar, pentru că "vrea să vândă sediul PNŢCD din strada Clemenceau, din Bucureşti, pentru suma de 350.000 de euro, în contextul în care experţii îi estimează valoarea la trei milioane de euro".

Radu Mazăre, introdus în circul PNŢCD. Neagoe: "Mazăre a făcut cu bani puţini locuinţe, spre deosebire de fascistul de la Eforie"

Ţapliuc şi-a exprimat convingerea că "Tudorel Chesoi face politica lui Mazăre", fără prea multe lămuriri în acest sens. În replică, Chesoi s-a apărat, susţinând că este o victimă politică: "Cei de la PDL vor şi cel de-al patrulea post de consilier local şi au depus o hârtie în acest sens, pentru invalidarea mea ca şi consilier. M-am adresat lui Radu Mazăre, înainte de jurământ, iar primarul a fost corect. Nu pot să nu recunosc asta".

Opiniile referitoare la edil sunt dintre cele mai ciudate, fiind perceput atât înger, cât şi demon de reprezentanţii PNŢCD - Chesoi. Cel mai gălăgios a fost prim-vicepreşedintele partidului, Corneliu Neagoe: "deşi Mazăre ne-a făcut de râs cu pipiţele prin Mamaia, a făcut cu bani puţini locuinţe, spre deosebire de fascistul (primarul Ovidiu Brăiloiu -n.r.) de la Eforie".

Partea amuzantă a acestui conflict constă în faptul că ambele facţiuni anunţă congrese extraordinare şi/sau judeţene de anvergură, cu agenda plină de alianţe, înţelegeri, demolări de guverne şi viitor luminat. PNŢCD - Ţapliuc anunţă un Congres Extraordinar pe data de 2 noiembrie, "pentru că oamenii trebuie să înţeleagă alternativa Dreptei". De cealaltă parte, PNŢCD - Chesoi nici nu vrea să audă de coagularea actualei Drepte, aspect confirmat de Corneliu Neagoe, dezgustat de "derbedeul de Băsescu".

Nebunia din interiorul PNŢCD ar putea avea o finalitate proastă pentru ambele tabere. Potrivit avocatului Cătălin Niţă, prezent la conferinţa susţinută de Chesoi, excluderea dintr-un partid sau modificarea statutului "intră sub incidenţa legii 14/2003 republicată. Potrivit reglementărilor legii, dacă în termen de 30 de zile, decizia nu se înregistrează la Registrul Partidelor, Ministerul Public poate cere dizolvarea partidului respectiv".

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614