REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Chesoi vrea ca PNŢCD-ul său să candideze cu semnăturile strânse de Pavelescu

Chesoi vrea ca PNŢCD-ul său să candideze cu semnăturile strânse de Pavelescu

Replica API 4 aprilie 2014 | 00:00 148

Incredibil, dar adevărat

Incredibil, dar adevărat

Nebunia "ţărănistă" atinge noi culmi, prin scandalul pe care îl mută la Biroul Electoral Central. PNŢCD - aripa Aurelian Pavelescu, a depus la Biroul Electoral Central lista cu candidaţii pentru Parlamentul European şi care include pe liderul Pavelescu, locul 1; Sebastian Bodu, locul 2 şi fostul deputat constănţean, Maria Stavrositu, locul 3. După o serie de înţepături, PNŢCD "ăilalţi", aripa Vasile Lupu, nu s-a lăsat mai prejos şi, la rândul său, a depus propria listă cu candidaţi la alegerile parlamentare, băgând astfel "în ceaţă" BEC şi cu mari şanse să îi înnebunească de cap şi pe cei de la Bruxelles.

Miercuri, BEC a publicat lista oficială a partidelor sau independenţilor care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare şi, surpriză, PNŢCD "ăilalţi" nu figurează nicăieri, fiind admisă lista lui Pavelescu. Pentru preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, asta nu poate însemna nimic altceva, decât un nou prilej de "cafteală" cu eternii rivali din "ailaltă" tabără. Astfel, Chesoi se scutură niţel pe umeri şi-l trage din nou "de urechi" pe Pavelescu pe holurile instanţelor, mai exact la Curtea de Apel, unde Chesoi speră să obţină o mult dorită şi strălucită victorie, pentru binele "ţărăniştilor" şi pentru infinitul amuzament al tuturor celorlalţi români.

"O primă instanţă a judecat ce liste să rămână şi, din câte ştiu, deocamdată, BEC a apreciat să rămână lista lui Pavelescu, fără Stavrositu, care nu a îndeplinit condiţiile legii. Avocaţii noştri fac contestaţie la Curtea de Apel. Se pare că s-ar fi invocat la decizia aceasta că nu am adus noi listă de semnături, dar nu se pretinde nicăieri că trebuie două seturi de 200.000 de semnături. Cele depuse până acum sunt ale partidului, sunt semnate de membri de partid, simpatizanţi. Semnăturile partidului sunt peste 200.000, dar sunt strânse prin organizarea lui Pavelescu. El nu a strâns semnături să candideze ca independent, ci de la partid, pentru partid, să nu greşim aici în interpretare. Nu le-a adus el de la mămica lui, de acasă. Noi ne bazăm pe semnăturile PNŢCD, care sunt un singur set. Dacă legea spunea că este necesar şi al doilea set, aduceam şi noi, dar nu are rost să devenim acolo penibili. Ca atare, Pavelescu nu poate să pună mâna pe semnături, dar nu e vorba de el aici. Cu siguranţă, vom ajunge la Curtea de Apel, unde se va judeca din nou această situaţie", a declarat Chesoi, pentru "Replica".

Poziţia a treia a PNŢCD, reprezentată de Maria Stavrositu, a fost invalidată de BEC, pentru că fostul deputat nu a depus declaraţia privind colaborarea/ necolaborarea cu Securitatea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369