REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chesoi zice că e preşedinte şi că-l dă afară din partid pe Pavelescu

Chesoi zice că e preşedinte şi că-l dă afară din partid pe Pavelescu

Replica API 26 iunie 2013 | 00:00 163

Ţărăniştii continuă circul:

Ţărăniştii continuă circul:

Scandalul între ţărănişti pare să nu aibă sfârşit. După ce, în urmă cu câteva zile, secretarul general al PNŢCD Constanţa, Adrian Tapliuc, s-a lăudat că liderul Aurelian Pavelescu l-a numit preşedinte, în locul lui Tudorel Chesoi, acesta din urmă a simţit nevoia să organizeze o conferinţă de presă pentru a face precizări.

Chesoi spune că Pavelescu nu are cum să-l înlocuiască, întrucât este suspendat încă de la data de 1 iunie, drept urmare, nu are putere de decizie. Având informaţia că la sediul PNŢCD va veni Adrian Tapliuc, însoţit de Aurelian Pavelescu cu intenţia de a înlocui conducerea din PNŢCD Constanţa, organizaţia judeţeană s-a întrunit, marţi, la sediu, eveniment la care a fost invitată şi presa. Ţărănistul Tudorel Chesoi susţine că Aurelian Pavelescu continuă să creeze o dictatură în PNŢCD, deşi a fost suspendat din funcţia de preşedinte. "Aurelian Pavelescu a fost suspendat pe 1 iunie. De atunci şi până în prezent continuă să submineze autoritatea forurilor superioare de conducere, să-şi însuşească abuziv funcţia de preşedinte cu care ia hotărâri abuzive. Atitudinea lui Aurelian Pavelescu este deosebit de gravă din acest punct de vedere. Continuarea ei înseamnă distrugerea PNŢCD, un act deosebit de grav. A încercat şi a luat decizii, evident, nelegale, de desfiinţare a unor organizaţii din ţară. Ne aflăm în situaţia în care Pavelescu a întrecut orice măsură şi trebuie să plece din acest partid", a declarat Tudorel Chesoi, preşedintele formaţiunii de la malul mării. "Pavelescu nu a mai venit să ne evacueze din sediu, împreună cu Tapliuc, pentru că i-a fost frică. A aflat că am întrunit comitetul şi nu a mai venit. Oricum, dacă va veni, firma de pază are ordin să nu-l primească în sediu", a explicat Chesoi. În cadrul întrunirii, Biroul Judeţean a hotărât şi a votat excluderea lui Pavelescu din partid, propunere ce va fi înaintată şi Biroului Naţional, duminică, la Iaşi. "Sunt multe motive pe care acesta nu le poate justifica şi pentru asta trebuie să lase PNŢCD-ul în pace şi să meargă la alte partide, de unde a avenit. A deviat de la linia partidului, a creat şi continuă să creeze o dicatură fără precedent în PNCŢD, recunoscut ca un partid democratic, autentic", a mai precizat ţărănistul. Vicepreşedintele Marian Popa a declarat, la rândul lui, că se vor lua măsuri împotriva şefului lor suspendat, deoarece acesta refuză să predea sediul şi ştampila partidului. "Trebuia să predea ştampila şi cheile de la sediu. Vom propune biroului şi se va vota în unanimitate pentru demiterea din partid a lui Pavelescu. Apoi vom deschide o acţiune Tribunalul Bucureşti pentru a obţine o executare judecătoreacă, privind evacuarea din sediu şi să intrăm în posesia ştampilei. Partidul nu merită să fie târât în aşa ceva", a spus Marian Popa. În cadrul întrunirii, Biroul Judeţean a votat şi excludirea din partid a lui Adrian Tapliuc, secretar executiv al formaţiunii. De precizat faptul că, în timpul conferinţei, acesta din urmă a transmis un mesaj prin care atenţiona presa să nu asculte "minciunile lui Chesoi", care nu l-a invitat la întâlnire pentru a-şi spune punctul de vedere.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614