REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Chestorul Despescu a analizat solicitarea trimisă de poliţiştii constănţeni

Chestorul Despescu a analizat solicitarea trimisă de poliţiştii constănţeni

Replica API 25 februarie 2016 | 00:00 294

Problema buletinelor expirate

Problema buletinelor expirate

Agenţii de Poliţie din cadrul IPJ Constanţa şi-au arătat nemulţumirea cu privire la faptul că trebuie să identifice persoanele ale căror buletine au expirat când de acest lucru s-ar putea ocupa poliţiştii locali întrucât sunt în subordinea Primăriei. În acest sens, ei au trimis o solicitare la IGPR. Răspunsul semnat de chestorul Bogdan Despescu nu a întârziat să apară. „(…) În consecinţă, pentru dinamizarea şi eficientizarea acţiunilor de punere în legalitate a cetăţenilor, cu acte de identitate, şi pentru cunoaşterea populaţiei care locuieşte în zona de competenţă, în completarea activităţilor prevăzute în Planul de măsuri nr. 1970237/95835/2010, structurile de evidenţă a persoanelor, în colaborare cu cele de ordine publică, desfăşoară activităţi specifice, punctuale.

În prezent, ţinând cont şi de atribuţiile legale precizate mai sus, pe acest domeniu sunt derulate activităţi specifice. Totodată, precizăm faptul că, prin desfăşurarea acestor activităţi de către poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, se va realiza mai eficient atât cunoaşterea zonei de competenţă cât şi persoanele pretabile la săvârşirea de fapte antisociale”, se arată în răspunsul Inspectoratului General al Poliţiei Române, semnat de chestorul Bogdan Despescu.

Amintim că Sindicatul Agenţilor de Poliţie (SAP) din Constanţa a trimis o solicitare la Poliţia Română, prin intermediul căreia agenţii de Poliţie din cadrul IPJ Constanţa și-au exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că trebuie să identifice persoanele ale căror buletine au expirat. "Prin prezenta vă supunem atenţiei o situaţie ce produce nemulţumire în rândul agenţilor de Poliţie din cadrul IPJ Constanţa.

În baza protocolului încheiat între DEPABD şi IGPR nr. 95835/30.12.2010, efectivele Poliţiei Române desfăşoară activităţi de identificare şi punere în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate sau care nu au solicitat eliberarea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani. Această activitate ocupă un procent mare din timpul agenţilor de siguranţă publică, în detrimentul celorlalte activităţi specifice. Cu toate că acest protocol a fost semnat acum 5 ani, este important de precizat că nici în Legea 218/2002 şi nici în fişa postului, agenţii de siguranţă publică nu au prevăzută această sarcină”, se arată în solicitarea trimisă către Poliţia Română.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367