REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chevron, sponsor principal al Camerei de Comerţ din Constanţa

Chevron, sponsor principal al Camerei de Comerţ din Constanţa

Replica API 11 noiembrie 2013 | 00:00 139

Client serios, cu cotizaţia la zi

Client serios, cu cotizaţia la zi

Nu mai este nici un secret pentru spaţiul public din România aspectul acuzaţiilor de "şpagă", "mită" din partea ambelor tabere, a celor pro sau anti exploatare a gazelor de şist. Subiect intens comentat şi controversat, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Constanţa, Mihai Daraban, a lămurit situaţia, cel puţin în privinţa judeţului nostru.

Prezent la conferinţa organizată vineri, la Universitatea "Andrei Şaguna", unde mai mulţi experţi au încercat să-i convingă pe studenţi în privinţa avantajelor exploatării gazelor de şist, Daraban a explicat ce relaţii există între instituţia pe care o reprezintă şi compania americană Chevron: "Există o emulaţie deosebită cu Roşia Montană şi gazele de şist. Sunt oameni care nu ştiu unde e Roşia Montană, de exemplu. De aceea zic să nu mergem pe bază de impuls. Chiar dacă primiţi o informaţie, încercaţi să o descoaseţi. Comentarii pro sau contra, încercaţi întotdeauna să înţelegeţi că sistemul ăla mioritic nu merge. Vă rog să fiţi foarte lucizi cu dumneavoastră înşivă. Chevron România este membru al Camerei de Comerţ Constanţa, cu o cotizaţie de 4.000 de lei, pe an. Cum este şi Rompetrol, Şantierul Naval, GSP, membri care plătesc cotizaţia. 4.000 de lei, vi se pare mult? Cât despre cei care protestează într-una, nu mai poţi să ai o părere, pentru că ai luat şpagă. Eu ce pot să zic? Şi eu zic de ei că iau la fel (şpagă - n.r.). Noi am încercat, ca şi instituţie. Două întâlniri am avut anul trecut. Problema este a interlocutorilor. Trebuie să înţeleagă, să fie receptivi". "Vedeţi cazul Pungeşti. Oameni care nu ştiau mare lucru. Nu mai vorbim de tehnologie. Dacă îi întrebai de fracturare hidraulică, habar nu aveau. Ei ştiau că trebuie să se opună gazelor de şist. Ca şi în cazul Roşia Montană. Lipsa de înţelegere, de receptivitate, de a pune întrebări, aşa este în ultimele luni. Când am discutat cu Chevron, am dorit şi întrebări de la participanţi. Nimeni nu a întrebat nimic. Evident, s-a încercat o anticipare a întrebărilor şi să dăm nişte răspunsuri. Până la urmă, totul este un risc. Poţi să fii călcat peste cinci minute de o maşină, pe stradă. Nu poţi să fi negativist, să îl pui pe "nu" în faţă. Repet, eu sunt adeptul roţii deja inventate. Dacă în Statele Unite funcţionează, dacă sunt 9.000 de sonde numai în Pennsylvania, de ce Dumnezeu n-ar funcţiona şi în România?", a declarat, în faţa studenţilor, Daraban. Cu o zi în urmă, adică joi seara, la un eveniment dedicat premierii firmelor de top din judeţul Constanţa, preşedintele CCINA, Mihai Daraban, mulţumea sponsorilor pentru ajutorul dat organizării respectivei manifestări. Daraban a ţinut să mulţumească "în special sponsorului Chevron".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614