REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CHICHEANU NU se lasă până când NU pune, din nou, MONOPOL pe Portul Constanța

CHICHEANU NU se lasă până când NU pune, din nou, MONOPOL pe Portul Constanța

Replica API 24 noiembrie 2020 | 00:41 6690

Firma controlată de Constantin Chicheanu, unul din primii şi cei mai controversaţi milionari ai Constanţei, a deţinut, ani de zile, monopolul pe serviciul de intervenție la incendii, poluare și salubrizare în Portul Constanța. Contractul a ajuns la final în decembrie 2018, iar Compania Națională Administrația Portului Constanța nu a mai dorit prelungirea acestuia, așa că a demarat procedurile pentru un nou contract, cu altă firmă, publicând pe SEAP achiziția contractului pentru serviciul de intervenție. Deși a pierdut, atât la Consiliul Național al Contestațiilor contestația formulată împotriva firmei care a câștigat licitația, cât și la Tribunal, pe fond, Chicheanu este perseverent și uzează de toate căile posibile pentru a relua colaborarea cu Portul Constanța.

Constantin Chicheanu

Consal Trade nu s-a resemnat deciziei conducerii de a renunța la serviciile societății, așa că a deschis acțiune în instanță, în speranța că judecătorii vor decide continuarea colaborării începută în anul 2004, dar a formulat plângere și către Ministerul Transporturilor, semnalând așa zisele abuzuri.

Răzvan Chicheanu

”De la începutul lunii februarie, actuala conducere a CN APM refuză în mod constant să ne lase să ne desfășurăm activitatea ce intră sub incidența contractului de prestări servii din 30.01.2004, valabil până la 2024, punând în pericol Portul care este un obiectiv de o mare însemnătate pentru economia națională, dar și internațională, care nu poate fi lipsit de acoperirea riscului de incendiu. Pe 25 februarie am participat la procedura de achiziție publică organizată având ca obiect ”servicii de prevenire și stingere a incendiilor”, la care nu am primit niciun răspuns, tergiversare ce pune în pericol Portul Constanța”, spuneau, în 2019, reprezentanții Consal Trade. Aceștia mai spun că CNAPM le pune piedici și în ceea ce privește contractul de montaj baraj antipoluant pentru navele armatorilor români sau străini, încheiat tot la 30 ianuarie 2014, ”încercând să ne ia și această activitate”, mai spun reprezentanții Consal Trade.

Tribunalul i-a respins acțiunea

Consal Trade a mers la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor însă plângerea i-a fost respinsă în iulie anul trecut. Între timp, a continuat judecarea procesului, în instanță. A pierdut pe fond, însă a contestat decizia la Curtea de Apel. Primul termen în dosar a fost stabilit pentru 16 decembrie.

Consal Trade Carieră este deținută, în acte, de soția lui Constantin Chicheanu, Ștefania, și nepotul acestora, Răzvan, care este administrator. Afaceristul s-a retras din societate în 2013, atunci când și-a cedat acțiunile unei firme din Cipru, controlată tot de afacerist și înființată în anul 2006, Votina Trading Limited, care deține 80 % din valoarea acțiunilor, restul de 20 % revenind Ștefaniei Chicheanu. Consal Trade este cunoscută pentru numeroasele sale contracte cu statul, derulate prin Portul Constanţa, unde a prestat afaceri dintre cele mai variate, de la salubrizare la stingerea incendiilor, în valoare de zeci de milioane de euro.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Chichene, dar cum ai preluat pompierii de la APC in 2004 cu tot cu personal, cu sediu si masinile de stins incendii din care doua noi noute a cate 900.000 de euro bucata nu spui nimic? Tu cu ce ai venit atunci? Cu nimic, nu? La fel cum cu nimic ai luat si barajele antipoluante, nu?
7
0
Voi ati vazut vreunul ce tate are asta care a scris articolul asta? Baaa esti nebun, tate ca ale ei sunt 1 la 1.000, daca vine dupa colt inati vin tatele si dupa 5 minute vine si ea. As face un resort intre ele si m-as caza acolo 3 zile pe saptamana
5
0
oaia de muls a gruparilor makidonesti.Pilotajul,remorcherele,serviciile,900 de makidoni angajati la APC.1000 la ANR si 2000 la garda de Coasta toti paraziti ai sistemului care fac din Portul Constanta cel mai nefergventabil port din marea.Numai cerseala la nave,corupte in administratie,licitatii trucate si toate veniturile date pe mana makidonilor infractori.
13
2
Firma din Cipru este a unor generali din militia politie 0215 care mananca din Port Constanta de 30 de ani cu contrabanda si licitatii trucate.E coruptie mare in spatele Consal sustinuta de cei care trebuie sa o combata.Mafia makidonilor din militia justitie si 0215.Statul Roman este bataia lor de joc.
15
3
un mare gunoi anchetat urgent
11
0
Leut - arhitectul spagar!
4
0
Cam tiganoi asta...Singura nava specializata in stins incendiul in portul Cta este Coremar Blu, dar astia nu pot face contract cu apmc ul din cauza astora ca, Chicheanu sau Comanescu. Nu ca ar merita Stavrositu, dar asta este adevarul.
15
1
toti marlanii astia de carton,sunt sustinuti de sus .nu fac de capul lor .in spate sunt oameni grei care aduna malaiul si cand se clatina ceva ,hop vine DNA ul peste lache si l salta ...greuceanu nu pateste nimic .el e curat in Monaco,Miami...
21
0
marele!afacerist de carton tomberon o sa falimenteze portulmcum si.a falimentat hotelul din 23 august,de pe cimp,o ruinA.mare fraier brinzar analfabet!
26
3
Constantin Chicheanu fost urmarit general si apoi arestat in dosarul Tigareta 2
32
0
Costica Chicheanu, respect !
6
38

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218