REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

CHILABALELE cu LĂUTARI „se joacă“ cu PISTOLUL pe masă!

CHILABALELE cu LĂUTARI „se joacă“ cu PISTOLUL pe masă!

Replica API 28 mai 2020 | 00:13 2633

Petrecere privată cu lăutari, stropită din belşug cu alcool, încheiată cu pumni şi ameninţări cu pistolul. Totul s-a întâmplat în noaptea de Crăciun, în timpul unei petreceri, când, din cauza unor neînţelegeri în privinţa lăutarilor, George T. l-a lovit cu pumnul pe M.P. . Conflictul a continuat în parcarea localului, unde inculpatul s-a folosit de un pistol pentru a-şi ameninţa victima, prilej cu care a primit la rândul său un pumn, lucru care l-a făcut să scape arma.

Cum s-au petrecut faptele

Totul s-a petrecut în seara de Crăciun, într-un bar din localitatea Ştefan cel Mare, unde a avut loc o petrecere privată la care au participat inculpatul George T. și persoana vătămată, împreună cu soțiile precum şi alte persoane. La un moment dat, între cei doi a izbucnit un conflict verbal, generat de faptul că fiecare voia ca lăutarii să cânte la masa lui. Inculpatul George T. s-a apropiat de cei doi și l-a lovit cu pumnul în zona feței pe persoana vătămată M.P. Conflictul dintre cele două grupuri a continuat în parcarea localului.

Inculpatul a ameninţat cu un pistol victima

Aici, inculpatul a scos un pistol din portiera stângă față a autoturismului personal, cu care l-a amenințat pe M.P., context în care o altă persoană l-a lovit cu pumnul în zona feței pe inculpat. Acesta a căzut la sol și a scăpat pistolul din mână, care a fost luat de către alt martor care la rândul său l-a înmânat lui M.P.

Într-un final, arma a fost predată organelor de poliție care s-au deplasat la fața locului pentru aplanarea conflictului și demararea cercetărilor, prilej cu care s-a constatat că pistolul este unul neletal, marca Walther, calibrul 10X22T, identificându-se un cartuș pe țeavă și alte trei în încărcător, toate fiind prevăzute cu bile din cauciuc.

Motivarea instanţei

Fapta inculpatului George T. care, în noaptea de 25 spre 26.12, în jurul orelor 03:30, în timp ce se afla în fața localului A., din localitatea Ştefan cel Mare, fără a deține permis de armă, a folosit pistolul neletal cu bilă de cauciuc marca Walther, calibrul 10X22T, neînregistrat la autoritățile competente, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Sub aspectul laturii obiective, elementul material constă în acțiunea de deținere și folosire, fără drept, a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Instanţa a stabilit pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare în sarcina inculpatului George T. pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zi mersi ca scrie, ca la ce salarii au saracii... Si pe de alta parte ar trebui sa apreciezi ca iti da voie sa comentezi si sa te caci pe tine mare carturar...!
0
0
...narativa cu dizain feeric...sclipitor, repetata cu tupeu si ambitie de ...reporter senior!
1
1
v-au mai scris oamenii si la alte articole.
1
1
Tiganizarea este in toi.Autoritatile ce fac?Unde sunt actiunile preventive?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369