REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CHINA anunță primul DECES provocat de Covid-19 după 8 luni

CHINA anunță primul DECES provocat de Covid-19 după 8 luni

Replica API 15 ianuarie 2021 | 23:35 1515

China înregistrează primul deces asociat coronavirusului din luna mai. Decesul, primul din ultimele opt luni, a fost înregistrat în provincia Hebei, potrivit The Guardian. Comisia Națională de Sănătate din China nu a oferit detalii suplimentare.

China a depus mari eforturi pentru a evita reapariția cazurilor Covid-19 în ultimele săptămâni, însă joi s-au înregistrat 138 de infecții.

Mai mult, infecțiile din provincia Heilongjiang aproape s-au triplat. De altfel, Heilongjiang, care are peste 37 de milioane de locuitori, a declarat starea de urgență și le-a cerut locuitorilor să nu părăsească provincia decât dacă este absolut necesar.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că 124 dintre noile cazuri erau infecții locale, 81 fiind raportate în provincia Hebei din jurul Beijingului și 43 în Heilongjiang.

Noul val de infecții vine înaintea sărbătorilor de Anul Nou chinezesc, când sute de milioane de oameni merg în orașele lor de origine. Autorităţile de la Beijing au anulat deja sărbătorile de Anul Nou chinezesc în mai multe provincii în urma detectării unor focare restrânse de COVID-19.

Originea coronavirusului, cercetată de OMS la Wuhan

Echipa internațională de experți a Organizației Mondiale a Sănătății a ajuns în metropola chineză Wuhan pentru a își începe investigația asupra originilor coronavirusului, în urma unei lungi așteptări și a numeroaselor încercări ale guvernului chinez de a o bloca

Sosirea experților în Wuhan are loc la capătul unor lungi negocieri între guvernul chinez și OMS și a mai multor încercări ale chinezilor de a bloca, inclusiv pe ultima sută de metri, intrarea echipei de specialiști în țară. Ultima astfel de încercare a avut loc chiar la începutul săptămânii, când unor dintre cercetători le-a fost blocat accesul la graniță pe motiv că nu aveau „documentele la zi”.

Cei 10 cercetători au ca scop intervievarea personalului mai multor institute de cercetare, spitalelor dar și oamenilor care frecventează sau lucrează în piețele „umede” din metropolă, acolo de unde se crede că ar fi pornit virusul, relatează Digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e singurul dces oficial si era uigur adica tatar, adica turc.De aia 40 000 de etnici han homoratzi da coronavirus yoc problem
0
0
Hai ba da-o dracu! Trebuie sa fii debil mintal ca sa crezi o boaba din ce zic astia! Pe aproape toata planeta erau cateva sute, mii de cazuri si la unele erau tot asa, cateva sute sau mii de morti si la ei erau de la 0 la 10 cazuri pe zi...cu 0 morti. Cine dracu sa-i mai creada pe-astia? Tara mai mincinoasa ca asta nici nu cred ca exista pe acest pamant si da, includ si Coreea de Nord aici.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614