REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

China: Bilanţul prăbuşirii unei clădiri la Shanghai urcă la zece morţi

China: Bilanţul prăbuşirii unei clădiri la Shanghai urcă la zece morţi

Replica API 18 mai 2019 | 00:00 442

Bilanţul uman al prăbuşirii unei clădiri aflate în renovare în centrul oraşului Shanghai a urcat la 10 morţi, trei noi victime fiind scoase de sub dărâmături, au anunţat vineri autorităţile locale, relatează AFP.

Accidentul s-a produs joi în centrul capitalei economice chineze, când acoperişul unei clădiri, aflată în renovare, s-a prăbuşit, cauzele fiind deocamdată necunoscute, mai mulţi muncitori fiind prinşi sub dărâmături din beton şi lemn.

În total, 25 de persoane au fost scoase de sub moloz, dintre care 10 au murit din cauza rănilor, a informat municipalitatea din Shanghai pe reţeaua socială Weibo.

Ultimul bilanţ nu indică explicit dacă mai sunt persoane date dispărute, dar adaugă că operaţiunile de căutare sunt "practic încheiate".

Personalul medical "este în întregime mobilizat pentru a trata şi îngriji" răniţii care au fost internaţi în spital, a precizat municipalitatea în comunicatul său.

De-a lungul zilei de joi, membri ai echipelor de salvare au extras de sub moloz muncitori plini de sânge şi praf, au constatat jurnalişti ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Clădirea care s-a prăbuşit a fost anterior sediul unui concesionar Mercedes-Benz, a precizat Ministerul chinez pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit mai multor media chineze, localul şi-a schimbat proprietarul şi era în curs de reamenajare ca sit consacrat artei şi inovării.

Mai multe catastrofe de acest tip au avut loc în China în ultimii ani, fiind vorba în general de construcţii de proastă calitate şi de nerespectarea normelor de securitate.

În 2016, cel puţin 20 de persoane au murit la Wenzhou (est) în prăbuşirea unor clădiri care aveau o construcţie rudimentară şi în care locuiau muncitori.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
modelul chinezesc a fost adoptat si de dezvoltatorii nostrii construiesc cu nisip de mare combinat cu pisat de fata mare si zer de la branza de anul trecut
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218