REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

China îi avertizează pe protestatarii din Hong Kong: „cei ce se joacă cu focul vor pieri de foc“

China îi avertizează pe protestatarii din Hong Kong: „cei ce se joacă cu focul vor pieri de foc“

Replica API 7 august 2019 | 00:00 305

Beijingul a emis marţi un avertisment dur către protestatarii din Hong Kong, ameninţând că "cei ce se joacă cu focul vor pieri de foc", transmit agenţiile internaţionale de presă.

Biroul pentru Hong Kong şi Macao al guvernului chinez, prin purtătorul de cuvânt Yang Guang, s-a referit la "o mână de actori violenţi şi criminali" şi "cei aflaţi în spatele lor", pentru care "pedeapsa este doar o chestiune de timp", citează Reuters, DPA şi AFP. "Vreau să îi avertizez pe toţi criminalii: nu evaluaţi greşit situaţia şi nu luaţi reţinerea noastră drept slăbiciune", a adăugat oficialul.

Comunicatul oficial apreciază că protestele din Hong Kong sunt conduse de un grup restrâns de radicali violenţi, cărora li s-au alăturat "unii cetăţeni de bună-credinţă, care au fost induşi în eroare şi forţaţi să participe".

Conferinţa de presă susţinută de Guang este a doua din ultimele două săptămâni în care autorităţile centrale chineze se referă la manifestaţiile antiguvernamentale declanşate în 9 iunie.

Luni, poliţia din Hong Kong a folosit circa 800 de recipiente cu gaze lacrimogene şi 140 de gloanţe de cauciuc împotriva protestatarilor, după o grevă generală care a afectat transporturile, iar guvernatoarea Carrie Lam a avertizat că economia fostei colonii britanice este în pericol. Au fost arestaţi 148 de manifestanţi, un număr record de la începutul protestelor.

Cantitatea de gaze lacrimogene lansate şi gloanţe de cauciuc trase aproape că a egalat în numai 24 de ore bilanţul din ultimele nouă săptămâni, conform cifrelor prezentate marţi de un purtător de cuvânt al poliţiei.

Marţi, în oraş se restabilise ordinea. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102