REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

China prelungeşte cu un an mandatul parlamentului din Hong Kong

China prelungeşte cu un an mandatul parlamentului din Hong Kong

Replica API 12 august 2020 | 00:00 832

Parlamentul de la Beijing, controlat de Partidul Comunist Chinez, a decis prelungirea cu un an a mandatului deputaţilor din legislativul din Hong Kong, în urma amânării alegerilor din acest teritoriu, informează marţi presa de stat din China, preluată de AFP şi Agrepres.

Guvernul teritoriului semiautonom Hong Kong a decis la sfârşitul lui iulie amânarea cu un an alegerilor pentru Consiliul Legislativ (parlamentul local) justificând măsura prin pericolul epidemiei de coronavirus. Alegerile ar fi trebuit să aibă loc în 6 septembrie.

Comitetul Permanent al parlamentului chinez a decis modalitatea de evitare a vidului legislativ din Hong Kong în urma unei şedinţe care a durat patru zile şi s-a încheiat marţi. Tam Yiu-chung, singurul reprezentant al Hong Kongului în comitet, a declarat agenţiei France Presse că decizia a fost adoptată în unanimitate.

Televiziunea de stat CCTV, care a difuzat ştirea, nu a precizat dacă se prelungeşte şi mandatul celor patru deputaţi din opoziţie cărora li s-a interzis participarea la următoarele alegeri din Hong Kong. La sfârşitul lui iulie, autorităţile locale au invalidat în total 12 candidaturi, în baza noii legi a securităţii naţionale.

Fosta colonie britanică Hong Kong, cu 7,5 milioane de locuitori, a revenit sub autoritatea Chinei în 1997, beneficiind teoretic de o autonomie extinsă, după principiul ''o ţară, două sisteme''. La sfârşitul lui iunie, Partidul Comunist Chinez a impus însă o lege a securităţii naţionale care sancţionează ''subversiunea, secesiunea, terorismul şi complicitatea cu forţele străine''. Mai multe ţări occidentale, în primul rând Statele Unite, au cerut guvernului de la Beijing să revoce legea, considerată de opoziţia din Hong Kong ca un atac la adresa libertăţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367