REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

China: Stare de urgenţă în Hong Kong din cauza noului tip de coronavirus

China: Stare de urgenţă în Hong Kong din cauza noului tip de coronavirus

Replica API 27 ianuarie 2020 | 00:00 369

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a decretat sâmbătă stare de urgenţă din cauza noului coronavirus din China, anunţând măsuri pentru limitarea legăturilor cu zonele continentale şi prevenirea răspândirii infecţiilor.

Cursele aeriene şi feroviare de mare viteză între Hong Kong şi Wuhan, epicentrul focarului, vor fi suspendate. Vacanţa şcolară de Anul Noul chinezesc va fi prelungită până pe 17 februarie, iar autorităţile din educaţie au solicitat universităţilor să prelungească şi vacanţa studenţilor.

Autorităţile sanitare din Hong Kong au confirmat cinci cazuri de infecţii cu noul tip de coronavirus, toate fiind asociate cu Wuhan, iar alte 122 de persoane sunt suspectate că ar fi infectate.

Lam a anunţat că toate vizitele oficiale pe continent şi evenimentele dedicate sărbătoririi Anului Nou chinezesc vor fi anulate imediat. Ea a respins, însă, solicitările de interzicere temporară a tuturor sosirilor de pe continent argumentând că o astfel de măsură nu ar fi practică.

''Solicit tuturor cetăţenilor să rămână uniţi în lupta contra epidemiei pentru a proteja sănătatea şi siguranţa oamenilor din Hong Kong", a declarat Carrie Lam la scurt timp după revenirea de la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

Lam a precizat că a solicitat asistenţă din partea Consiliul de Stat din China pentru a se asigura că există provizii suficiente de măşti de protecţie.

Primul caz de coronavirus din Hong Kong a fost confirmat miercuri. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a călătorit în Wuhan şi s-a întors cu trenul de mare viteză din Shenzhen.

Starea unuia dintre pacienţii confirmaţi cu noul tip de coronavirus s-a agravat sâmbătă, a relatat postul RTHK.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri numite astfel din cauza prezenţei pe suprafaţa lor a unor vârfuri asemănătoare cu cele ale unei coroane. Virusurile provoacă boli respiratorii care variază de la răceala comună la forme mortale, precum Sindromul respirator acut sever (SARS). Regiunea Hong Kong a fost grav afectată de virusul SARS în 2003 şi s-a confruntat cu numeroase episoade de gripă aviară H5N1. Conform cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 1.755 de persoane din Hong Kong au contractat virusul SARS la acea vreme, iar 299 au murit, informează Reuters, citată de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614