REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Chinezii sunt interesaţi de Oltchim

Chinezii sunt interesaţi de Oltchim

Replica API 30 octombrie 2013 | 00:00 179

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii unor companii chineze din domeniul petrolier şi petrochimic, interesate de combinatul Oltchim, scrie evz.ro.

Potrivit unui comunicat al ministerului, la discuţii au participat preşedintele BAOTA Petrochemical Group, Hengchao Sun, şi cel al companiei JUNLUN Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, dar şi alţi specialişti din cele două firme. Întâlnirea a avut loc în contextul în care Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, caută un investitor strategic pentru combinatul chimic aflat în insolvenţă de la începutul acestui an. "Pentru Oltchim, căutăm parteneri serioşi care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial, ce poate genera o cifră de afaceri de un miliard de euro anual. De aceea, sunt foarte importante întâlnirile şi convorbirile cu investitori puternici din acest domeniu", a spus Andrei Gerea. China acordă importanţă acestor investiţii şi intenţionează dezvoltarea unor proiecte în domeniul petrolier în ţara noastră, se mai arată în comunicat. Administratorii judiciari ai Oltchim au realizat o scurtă prezentare a situaţiei actuale a Oltchim, iar oamenii de afaceri chinezi au dorit să-şi clarifice chestiuni referitoare la situaţia platformei petrochimice de la Piteşti şi a celei chimice de la Râmnicu Vâlcea, la acţionariatul companiei, la principalele produse realizate în capacităţile existente. În zilele următoare, delegaţia chineză va vizita atât platforma de la Vâlcea, cât şi platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, urmând ca în urma concluziilor să facă o evaluare a situaţiei. Înainte de a pleca din România, delegaţia chineză va avea din nou o întâlnire cu ministrul Economiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218