REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Chinezii vor să investească 3 miliarde de euro în România. Vezi ce condiţii impun!

Chinezii vor să investească 3 miliarde de euro în România. Vezi ce condiţii impun!

Replica API 6 septembrie 2013 | 00:00 211

Băncile chineze China Investment Corporation (CIC), China Development Bank şi China Exim Bank şi-au manifestat interesul de a finanţa companiile chineze care doresc să dezvolte proiecte în România, în absenţa unor garanţii oferite de stat, cu peste 3 miliarde de euro, a anunţat Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS).

O delegaţie a instituţiei, condusă de ministrul delegate Dan Şova, s-a întâlnit, ieri, la Beijing, cu reprezentanţii principalelor instituţii financiar-bancare din China, China Investment Corporation (CIC), China Development Bank şi China Exim Bank. Aceştia şi-au manifestat interesul de a finanţa proiectele pe care companiile chineze le vor dezvolta în România. Suma pusă în joc de instituţiile de credit din Chia se ridică la peste 3 miliarde de euro.

Totodată, chinezii sunt interesaţi şi de privatizarea companiilor românesti. În prezent, există 11 companii de stat aflate în proces de privatizare. De asemenea, asiaticii ar investi şi în alte proiecte prioritare pentru România, cum sunt podul peste Dunăre de la Brăila, tronsonul rămas neexecutat din Autostrada Transilvania, Hidrocentrala de la Târniţa Lăpuşteşti, aflatat în legătura directă cu terminalele 3 si 4 de la Cernavodă, şi autostrada Piteşti - Craiova.

Însă, acordarea finanţărilor depinde de modul în care România va reuşi să îşi promoveze obiectivele. China Development Bank a solicitat părţii române realizarea, până în luna noiembrie, a unor prezentări detaliate şi estimări financiare ale proiectelor de investiţii prioritare pentru România în vederea analizarii lor în scopul demarării viitoarelor proceduri de finanţare.

sursa: evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369