REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Chiriaşii infractori au sosit la Constanţa: un individ din Bucureşti pleacă din locuinţe cu tot cu bunuri

Chiriaşii infractori au sosit la Constanţa: un individ din Bucureşti pleacă din locuinţe cu tot cu bunuri

Replica API 18 septembrie 2013 | 00:00 127

În atenţia celor care închiriază apartamente:

În atenţia celor care închiriază apartamente:

Atenţie, constănţeni! Dacă aveţi un apartament de pus la bătaie, mare grijă pe cine alegeţi să locuiască în el. Poliţiştii trag un semnal de alarmă pe această cale, întrucât hoţii deja şi-au făcut apariţia şi dau lovitură după lovitură. Ce se întâmplă mai exact? Indivizii închiriază mai multe apartamente în acelaşi timp, iar când vine vorba să-şi achite chiria, îşi iau tălpăşiţa cu tot cu bunurile din casă. Două astfel de cazuri s-au înregistrat recent, în Tomis Nord şi pe raza Secţiei 5 Poliţie.

Când vine vorba de metode de furt, omul nu dă semne de lipsă de inspiraţie. Fel de fel de strategii de a atrage victimele în capcană, precum "omul de la cablu", care este doar un infractor ce-şi face intrarea într-o locuinţă pentru a sustrage ce vede cu ochii, sau metoda "distribuitorul de produse gratuite", care are cam acelaşi traseu, sunt doar câteva din scenariile puse la cale de hoţi, motiv pentru care oamenii legii au atras atenţia constănţenilor în nenumărate rânduri să fie foarte atenţi şi să nu se lase păcăliţi. Însă, iată că oraşul de la malul mării este acum acaparat de un alt fenomen. Un individ de 35 de ani, din Bucureşti, I.C.F., a speculat foarte bine momentul, şi anume că ne aflăm în sezonul închirierilor, şi a trecut la atac. A sosit în urbea de la malul mării, a căutat apartamente pe care să le închirieze, iar când le-a găsit nu a ratat momentul. A făcut în aşa fel încât să nu mai plătească în avans chiria, iar la termenul stabilit a venit şi surpriza: ia chiriaşul de unde nu-i. Că a trecut o lună, iar proprietarul nu şi-a mai încasat banii, să spunem că ar fi un şoc peste care se poate trece destul de repede. Dar dacă te trezeşti şi fără bunuri, se complică lucrurile. Aşa s-a întâmplat şi în cazul de faţă. Primul apartament a fost în Tomis Nord, unde proprietarul, M.I., de 31 de ani, a sesizat Poliţia, luni, 16 septembrie, cu privire la faptul că persoana căreia i-a închiriat apartamentul a dispărut cu un televizor LCD, un cuptor cu microunde, un uscător de păr şi un fier de călcat. Acesta a precizat faptul că individul nu-i mai răspundea la telefon, motiv pentru care s-a deplasat la domiciliu, pentru a încasa chiria lunară. Atunci a dat nas în nas cu... nenorocirea. Oamenii legii au demarat cercetările, însă, la scurt timp, aveau să mai primească încă o astfel de reclamaţie şi, surpriză!, semnalmentele chiriaşului corespund cu cele de la prima sesizare. De data aceasta este vorba de proprietarul unui apartament de pe raza Secţiei 5 Poliţie din municipiu, E.D., de 32 de ani, care a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că I.C.F. a plecat cu mai multe bunuri, precum un computer, un televizor LCD, un fier de călcat, cât şi alte produse electrocasnice. Oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa au demarat cercetările în vederea prinderii făptaşului. Potrivit acestora, au mai fost şi alte cazuri de acest gen pe raza Constanţei, însă indivizii au fost prinşi. De la începutul anului şi până acum s-au mai înregistrat aproximativ 6 plângeri, desprinse din acelaşi scenariu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614