REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Chiriaşii RA-APPS nu au prioritate la licitaţiile de vânzare, dar pot negocia în lipsă de ofertanţi

Chiriaşii RA-APPS nu au prioritate la licitaţiile de vânzare, dar pot negocia în lipsă de ofertanţi

Replica API 21 martie 2013 | 00:00 177

Actualii chiriaşi ai RA-APPS nu vor avea prioritate la achiziţionarea imobilelor aflate în administrarea regiei, dar va putea fi iniţiată o negociere cu aceştia, însă la acelaşi preţ, dacă la primul pas al licitaţiei pentru vânzarea imobilului nu se prezintă nimeni, a declarat premierul Victor Ponta"Nu există prioritate pentru cei care au contract, dar dacă la primul pas de licitare nu se prezintă nimeni, atunci se poate negocia cu cel care are contract, dar la acelaşi preţ", a spus Ponta la RTV.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanţa care modifică regimul şi condiţiile de ocupare a imobilelor aflate în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat.

Şeful Executivului a arătat că, în baza ordonanţei adoptate de Guvern, în patrimoniul statului nu va mai fi păstrată nicio vilă, cu excepţia celor de protocol de la Neptun, Sinaia, Scroviştea şi Covasna, destinate preşedintelui, prim-ministrului, liderilor Parlamentului şi invitaţilor străini.

Pentru cazarea demnitarilor, RA-APPS va păstra un singur bloc, de pe strada Mihai Eminescu din Bucureşti, cu 65 de apartamente rezervate miniştrilor şi secretarilor de stat. Miniştrii vor părăsi locuinţa în 15 zile de la terminarea mandatului, iar secretarii de stat vor putea ocupa apartamentul pentru maximum trei luni de la momentul în care vin în Bucureşti. Premierul a arătat în acelaşi timp că în bugetele ministerelor sunt bugetate alocaţii lunare de 1.500 lei pentru chiria secretarilor de stat.

Restul celor aproximativ 700 de active, cu excepţia sediilor de ambasade, vor fi scoase la vânzare, iar locuinţele cu caracter social vor fi transferate primăriei.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta a declarat că în vilele RA-APPS vor sta doar miniştrii şi secretarii de stat care sunt din provincie, iar acest lucru va fi permis numai pentru o perioadă maximum trei luni. În acest interval de cel mult trei luni, miniştrii şi secretarii de stat trebuie să-şi găsească o locuinţă, afirma Ponta.

Ponta a mai precizat atunci că Guvernul va încerca să vândă toate celelalte active RA-APPS, actualii chiriaşi având posibilitatea să le cumpere.

"Fie şi le vor cumpăra, dacă le cumpără altcineva, vor fi evacuaţi, dar pot să le cumpere. Pe mine mă interesează să le vindem şi să avem încasări", a adăugat Ponta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367