REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Chiriţă avertizează: Nădrag, pregătit pentru fraudarea alegerilor la Hârşova

Chiriţă avertizează: Nădrag, pregătit pentru fraudarea alegerilor la Hârşova

Replica API 7 iunie 2012 | 00:00 160

În atenţia organelor abilitate: S-au ,,umflat" listele electorale

În atenţia organelor abilitate: S-au ,,umflat" listele electorale

Se pregăteşte fraudarea alegerilor din Hârşova! Tudor Nădrag, candidatul PSD pentru încă un mandat de primar, din disperare de cauză, încearcă pe toate căile fraudarea alegerilor locale ce vor avea loc în 10 iunie 2012. Tudor Nădrag, "confundând" principialitatea cu lipsa oricărui principiu, stânga cu dreapta, interesul unei comunităţi cu interesul propriu, folosindu-şi poziţia de primar, prin abuz în serviciu ar fi ,,umflat" listele electorale permanente, susţine Ionel Chiriţă, candidat la primăria Hârşova. Pentru acest lucru Nădrag s-a ales cu plângeri penale, oamenii legii având obligaţia să-l ancheteze pe edil. De ce? Simplu! Peste 2.000 de alegători figurează ilegal în listele electorale. Observând aceste diferenţe substanţiale dintre listele electorale folosite în 6 noiembrie 2011, în Hârşova, pentru Referendumul privind desfiinţarea judeţului Constanţa, şi rezultatele Recensământului Populaţiei şi a Locuinţelor de anul trecut, Ionel Chiriţă i-a solicitat public primarului Nădrag Tudor corectarea urgentă a ,,greşelilor" din aceste liste, lucru care nu s-a întâmplat.

Contează cele peste 100 de cărţi de identitate eliberate în ultima lună de către Biroul de Evidenţă al Populaţiei din Hârşova, care aparţine tot de Primăria Hârşova? Contează procesele verbale ,,recalculate" din burtă la Recensământ, în miez de noapte prin birourile Primariei Hârşova? S-or "pupa" cifrele astea între ele la alegeri? Cam multe "potriveli"! Actualul edil se pregăteşte de fraudă? "Atrag atenţia tuturor instituţiilor statului şi celor interesaţi că prin neactualizarea listelor electorale, Nădrag Tudor intenţionează să fraudeze rezultatele alegerilor locale din iunie 2012. Eu cred că Nădrag nu are nici un gând să modifice listele tocmai pentru a putea fura voturi. Astfel, echipa sa, care ar urma să controleze procesul electoral ar putea vota fără nici o reţinere în locul a 2000 de persoane decedate, a persoanelor care sunt trecute în liste, dar nu au domiciliul în Hârşova sau a minorilor", susţine Chiriţă. De altfel, Nădrag s-a lăudat apropiaţilor că: "Voturile le are cine le numără!", susţine candidatul liberalilor. Aşa că Nădrag ar fi avut grijă să-şi numească din timp în birourile secţiilor de votare, în posturile de preşedinţi şi locţiitori, persoane obediente capabile să contribuie la fraudarea alegerilor, majoritatea dintre angajaţii primăriei, soţii ale acestora - este opinia lui Chiriţă. "Numirea în birourile secţiilor de votare a unor reprezentanţi ai partidelor rude de gradul I şi II sau afini cu candidaţii, care pot contribui la fraudarea alegerilor, contravine art. 42 din Legea 67/2004. Nădrag a înlocuit preşedinţii şi locţiitorii birourilor secţiilor de votare, care nu sunt dispuşi să participe la fraudare, cu alte persoane care pot fi obediente lui şi care să garanteze susţinerea fraudării alegerilor", spune Chiriţă.

Chiriţă îl acuză pe Nădrag de sabotaj electoral

Pe lângă problemele semnalate mai sus, candidatul PNL spune că a avut parte de o campanie urâtă. Mai multe bannere cu Ionel Chiriţă au fost vandalizate, iar activităţile de campanie electorală ale echipei liberale au fost sabotate de primarul Tudor Nădrag, mărturie stau plângerile ajunse în atenţia autorităţilor competente. "Obstrucţionarea prin neautorizarea şi chiar interzicerea afişării unor bannere ale lui Ionel Chiriţa şi PNL sau chiar interzicerea unor activităţi electorale ale lui Ionel Chiriţă şi PNL sunt asptecte care merită aduse în discuţie. Vineri 8 iunie, începând cu orele 18.00, noi, Ionel Chiriţă şi echipa liberală, trebuia să avem marşul de închidere a campaniei, dar Nădrag, de frică, nu ne-a dat aprobarea necesară. De altfel, pe data de 3 iunie a.c. nu ne-a aprobat locaţia de la Gura Văii unde am vrut să facem o Serbare Câmpenească cu peste 2.000 de participanţi, motivând că acea zonă nu este amenajată, în schimb el a organizat în aceeaşi locaţie, în aceeaşi dată, o petrecere pentru romi. În această campanie ne-a refuzat aprobarea locaţiilor pentru amplasarea a peste 25 banere, deşi locaţiile solicitate sunt libere", spune Chiriţă. De altfel, Nădrag ar fi ameninţat alegătorii că îi dă afară din serviciu şi că le suspendă ajutorului social. "Actualul edil mituieşte electoratul cu materiale de construcţii -nisip, balastru şi ciment-, cursuri gratuite de şoferi. A scutit romii de la plata impozitelor şi le-a anulat amenzile, dar a implicat şi angajaţii primăriei în activităţile electorale, cerându-le să fie prezenţi la adunările electorale, marşuri, cât şi la distribuirea de materiale electorale. Nădrag s-a bazat pe o campanie mincinoasă şi dezinformatoare faţă de competitorii politici. Regret că oamenii din oraş, deşi cunosc toate aceste mizerii pe care Nădrag le-a impus oraşului, nu se exprimă public pentru a lua atitudine şi îmi doresc ca în viitorul mandat pe care hârşovenii simt că vor să mi-l încredinţeze să readuc normalitatea în Hârşova, iar cetăţenii să se poată exprima liber prin propriile idei şi când este cazul chiar cu critici la adresa decidenţilor", susţine Chiriţă.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614