REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Chiru a făcut plângere pe tema preluării unui nou pachet de acţiuni în Port şi e dispus să meargă în instanţă

Chiru a făcut plângere pe tema preluării unui nou pachet de acţiuni în Port şi e dispus să meargă în instanţă

Replica API 11 aprilie 2014 | 00:00 135

Preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, refuză cu încăpăţânare să admită alocarea a încă 13% din acţiunile Portului la municipalitate. Iritat peste măsură de noua "achiziţie" a primarului Constanţei, Radu Mazăre, liderul democrat-liberal a depus joi o "plângere prin care cer revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Constanţa din 03.04.2014, prin care s-a aprobat acordul de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul Local al municipiului Constanţa", se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Chiru are o nouă problemă cu majoritatea PSD din consiliul local, căreia îi pune "în cârcă" noi încălcări ale legii: "Uită că se impunea o dezbatere publică care sa reflecte opinia cetăţenilor. Majoritatea PSD nu a respectat prevederile legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică în sensul că, dată fiind importanţa hotărârii propuse spre adoptare şi impactul pe care îl are preluarea de către Consiliului Local a unui pachet suplimentar de minim 13% din acţiunile deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, se impunea organizarea unei dezbateri publice care să reflecte opinia majoritară a locuitorilor", a menţionat Chiru, care a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că este dispus să meargă, cu această ocazie, în instanţă, unde speră să tranşeze definitiv problema Mazăre - Port. "Am formulat plângerea la Primăria Constanţa, ca demers iniţial pentru acţiunea în instanţă, în contencios-administrativ".

Până la contencios-administrativ, Mazăre a declarat la şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută că nu are nici o afacere cu portul: "Eu, personal, nu am nici o afacere cu portul. Nu mă interesează. Cum ne-am descurcat până acum cu 20% din acţiuni, aşa o să ne descurcăm şi cu 33% bine mersi", iar la câteva zile după, a declarat că "de la Port mi se trage", în "frenezia anchetărilor" în care este vizat de DNA. Proiectul de săptămâna trecută din şedinţa CL a fost votat nominal, la propunerea viceprimarului Decebal Făgădău. S-au opus consilierii PDL şi PNL, pe care viceprimarul Gabi Stan i-a aplaudat, în băşcălie.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218