REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Chiru a fost votat în comisia condusă de Anton, vorbind despre eoliene

Chiru a fost votat în comisia condusă de Anton, vorbind despre eoliene

Replica API 8 octombrie 2011 | 00:00 145

Preşedintele PDL Constanţa, vicepreşedinte al Comisiei de infrastructură, energie şi mediu

Preşedintele PDL Constanţa, vicepreşedinte al Comisiei de infrastructură, energie şi mediu

Zi agitată ieri pentru pedelişti, care au stabilit, la Timişoara, conducerile comisiilor de specialitate ale partidului. Pentru cei mai mulţi, obţinerea unei funcţii în aceste comisii echivalează cu asigurarea unui un post şi în viitorul Executiv, dacă PDL va reuşi să rămână la guvernare. Cel puţin asta se spune la modul neoficial, pe surse. Tot pe surse, organizaţia de la Constanţa pare să fi revenit în graţiile liderilor de la centru. Nu suficient însă pentru a obţine şi şefia vreuneia dintre comisii, însă a "prins" două funcţii de vicepreşedinţi: Christian Gigi Chiru la Comisia de infrastructură, energie şi mediu (cea mai importantă dintre comisii, condusă de Marin Anton) şi Constantin Chirilă - la agricultură.

De altfel, deputatul Constantin Chirilă nu s-a sfiit să recunoască faptul că desemnarea a doi constănţeni la nivelul comisiilor de specialitate indică faptul că "organizaţia are, după mult timp, însemnătate în faţa liderilor de la centru". Liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a declarat că a fost o competiţie strânsă, cu circa 3 candidaţi pe un loc. "Am obţinut peste 200 de voturi din 400 exprimate pentru funcţia pentru care am candidat", a spus Chiru, care va fi coleg de comisie cu Pompiliu Budulan, Mircea Marian, Nicuşor Păduraru, Toader Mircea, Gheorghe Udrişte, preşedinte fiind Marin Anton. La capitolul contracandidaţi, Chiru a reuşit să surclaseze pedelişti precum deputatul Adrian Gurzău, Marcel Hoară (de la Ministerul Economiei) Eusebiu Pistru (secretar de stat) , Ştefan Gabriel Frântu, Ion Mihalcă, Marian Răicescu, Ion Stoica. Interesant este că discursul susţinut de Christian Gigi Chiru în faţa colegilor săi de partid din toată ţara s-a axat pe importanţa energiei verzi - proiectul cu care acesta a candidat s-a intitulat "Dobrogea Eoliană - Securitate Electrică pentru România". "În momentul actual, sectorul de energie eoliană este supus unor schimbări dinamice, în pofida faptului că primele proiecte profesionale de parcuri eoliene au fost dezvoltate în România cu doar câţiva ani în urmă, începând să joace un rol din ce în ce mai important. Cu siguranţă, în anii ce vor urma, România are şanse reale de a deveni unul dintre principalii utilizatori din Europa ai unei astfel de energii regenerabile. La finalul anului 2010 capacitatea staţiilor de energie eoliană crescuse la 462 MW, fiind de 33 de ori mai mare faţă de cea a sfârşitului anului 2009, când România avea instalată o capacitate eoliană de 14 MW. Astăzi, sunt instalaţi 712 MW. (...) Prin resursele naturale ale Dobrogei, se poate produce curent pentru toată România", a spus Chiru, care s-a referit, în acest context, şi la cele "două mega-proiecte care se derulează în judeţul Constanţa: CEZ (1,1 miliarde de euro) şi Iberdola (2,2 miliarde de euro), din care rezultă o sumă de investiţii de peste 3 miliarde de euro, la care se pot adăuga peste 20 de alte investiţii mai mici. În final, rezultă o valoare totală a investiţiei în "energie verde" care se apropie de "pragul" de 4 miliarde de euro, adică cea mai mare sumă de bani pe care un domeniu a putut să o atragă în ultimii 20 de ani în Dobrogea. Cei mai mari investitori sunt Eolica Dobrogea, Blue Line Energy, Eviva Nalbant, Electricom, Green Energy, Sablo Al Energie Eoliană SRL, Wind Power, Blue Planet Investments şi Grupul CEZ", a mai afirmat liderul PDL Constanţa în faţa colegilor săi.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614