REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Chiru a intrat în campania electorală cu Dinescu de mână

Chiru a intrat în campania electorală cu Dinescu de mână

Replica API 14 noiembrie 2012 | 00:00 144

Candidatul ARD pe Colegiul 4 Senat strânge semnături pentru Cazinoul Constanţa

Candidatul ARD pe Colegiul 4 Senat strânge semnături pentru Cazinoul Constanţa

Candidatul ARD pe Colegiul 4 Senat, preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru continuă demersul prin care vrea să convingă municipalitatea să organizeze un referendum privind situaţia Cazinoului. Chiru a început o acţiune de strângere de semnături de la constănţeni, cărora le-a transmis că nu este o idee bună vânzarea clădirii-simbol a oraşului. Iniţiativa candidatului la Senat din partea ARD a venit după ce primarul Radu Mazăre a anunţat că va vinde Cazinoul unor investitori, asta după ce administraţia locală preia clădirea înapoi de la Ministerul Turismului, minister care nu a reuşit, într-un an de zile, să o reabiliteze.

Potrivit lui Chiru, înainte ca administraţia locală să decidă în favoarea vânzării Cazinoului, este necesară o consultare a populaţiei printr-un referendum care să fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare. Numai că, pentru ca proiectul său privind organizarea referendumului să ajungă pe masa Consiliului Local, are nevoie de o treime din semnăturile consilierilor locali sau, potrivit Legii 215/2001, de semnături din partea a 5% din populaţia cu drept de vot a municipiului Constanţa, respectiv 12.000 de constănţeni. Prin urmare, aspirantul la funcţia de senator a trecut la treabă pentru obţinerea semnăturilor necesare. Campania de strâgere de semnături iniţiată de Christian Gigi Chiru a început în urmă cu trei zile, iar până acum s-au strâns, se pare, aproximativ 7.000 de semnături. Candidatul ARD pentru Senat a mers marţi în zonele aglomerate din oraş pentru a sta de vorbă cu oamenii şi pentru a le explica cât de important este ca obiectivul turistic să nu fie pus în vânzare. Astfel, constănţenii care şi-au făcut cumpărăturile marţi din Piaţa Griviţei, respectiv Tomis 3, s-au arătat încântaţi de iniţiativa lui Chiru. Candidatul ARD mai are nevoie de aproximativ 6.000 de semnături pentru ca proiectul privind organizarea referendumului să poată ajunge în Consiliul Local. De menţionat că Gigi Chiru a avut parte, în Piaţa Tomis 3, şi de prezenţa poetului Mircea Dinescu. Acesta din urmă s-a aflat la Constanţa pentru a rezolva nişte probleme, fapt pentru care l-a contactat pe Chiru, întrucât - au spus cei doi - sunt prieteni şi se întâlnesc şi cu alte ocazii. Cum Chiru se afla în teren, pentru a vorbi cu oamenii, a venit şi Dinescu, aşa că cei doi au avut ocazia de a schimba cuvinte şi prin piaţă, printre tarabe, ba chiar s-au oprit şi la magazinul de peşte, unde au făcut schimb de... idei despre cum se găteşte peştele.

Mirela Sorina PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218