REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Chiru: Aştept să văd poziţia Europei în privinţa gazelor de şist

Chiru: Aştept să văd poziţia Europei în privinţa gazelor de şist

Replica API 17 decembrie 2013 | 00:00 152

Preşedintele judeţean al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, participă marţi la o întâlnire interparlamentară, la Bruxelles, cu tema "Piaţa internă de energie a Uniunii Europene pentru secolul 21". Întrevederea de la Parlamentul European este organizată de Comisia pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE), în colaborare cu Comisia pentru Economie din Seimul Republicii Lituania, ţara care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Reprezentanţii parlamentelor ţărilor europene vor încerca să răspundă la următoarele întrebări: Care sunt realizările şi perspectivele politicii energetice europene? Care sunt cele mai bune mijloace de adaptare a pieţei de energie interne a UE la actualele şi viitoarele provocări? Care sunt paşii importanţi de urmat, pentru a se da asigurarea că politica energetică europeană va stimula o creştere economică durabilă şi competitivă?

În privinţa acestor dezbateri, Chiru este de părere că "energia în evoluţia omenirii înseamnă, mai mult ca oricând, mişcare. România şi ţările din Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore în ceea ce priveşte politica energetică comună. Preţul energiei relativ ridicat se reflectă în viaţa cetăţenilor, iar un cost ridicat la energie înseamnă preţuri mai mari la alimente şi un trai mai scump. O colaborare la nivel european poate fi o soluţie pentru aprovizionarea cu energie la un preţ accesibil pentru populaţie şi pentru industrie. Mai mult, eu văd această întâlnire şi cele ce vor urma, ca având un rol de tatonare pentru dezvoltarea unei pieţe energetice europene".

Senatorul constănţean participă la eveniment în calitate de reprezentant al Comisiei economice, de industrii şi servicii, din cadrul Senatului Românei şi, cu această ocazie, va adresa întrebări comisarului european pentru energie, domnul Gnther Oettinger, în ceea ce priveşte rolul energiei renegerabile, al energiei nucleare şi al gazelor de şist pentru Europa din secolului 21, după cum a confirmat şi pentru Replica de Constanţa: "Nu vorbim de o delegaţie, sunt singurul reprezentant al Parlamentului României la Bruxelles pe această temă. Aştept să văd poziţia Europei pe toate temele de interes", a punctat Chiru.

Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului este compusă din preşedintele Lucian Iliescu (PNL), Trifon Belacurencu (PSD), secretarul Mihai Neagu (PC), Petru-Şerban Mihăilescu (PSD), Doina Anca-Tudor (PNL), Ionel Agrigoroaei (PP-DD), Florin Constantinescu (PSD), Liviu-Titus Paşca (PNL), Ştefan-Radu Oprea (PSD) sau Ion Ariton (PDL). Chiru este singurul reprezentant de marţi al Comisiei, la Bruxelles.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218