REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Chiru: Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor apără românii de Constituţia USL

Chiru: Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor apără românii de Constituţia USL

Replica API 9 iulie 2013 | 00:00 170

Comunicat de presă:

Unicul proiect politic al lui Crin Antonescu este un veritabil eşec, fapt atestat atât de specialişti de drept constituţional cât şi de Comisia de la Veneţia. Constituţia USL-ului nu este şi Constituţia Românilor, iar cetăţenii sunt ultimii la care "înfăptuitorii" noii legi fundamentale a ţării s-au gândit.

PDL Constanţa iniţiază formarea Coaliţiei pentru Constituţia cetăţenilor. Obiectivul principal al Coaliţiei este apărarea valorilor democraţiei şi statului de drept subminate grav de USL în procesul de revizuire a Constituţiei. În contextul actual USL-ul a ratat unul din obiective principale în ceea ce priveşte reviziurea constituţiei: modernizarea statului român şi confirmarea valorilor democratice.

Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor este deschisă românilor, partidelor din opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, forţelor civice care văd în Constituţia USL un pericol major pentru statul de drept şi democraţie. Obiectivul Coaliţiei pentru Constituţia Cetăţenilor este ca Legea fundamentală croită de USL, în forma antidemocratică propusă de Comisia lui Crin Antonescu, să nu intre niciodată în vigoare. Prin urmare, Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor va avea drept obiectiv informarea corectă a românilor astfel încât să vadă pericolul din spatele Constituţiei desfigurate de USL.

"Aşa cum se ştie, PDL s-a retras din dezbaterea parlamentară despre revizuirea Constituţiei pentru că USL nu ţine cont de voinţa exprimată de majoritatea cetăţenilor României la referendumul validat în toamna lui 2009 şi dă revizuirii Constituţiei o turnură periculoasă pentru soarta democraţiei din România. În procesul revizuirii Constituţiei, USL a lansat tot felul de false probleme, de amendamente care nu-şi aveau locul în Constituţie, ca să abată atenţia de chestiunile cu adevărat grave", a declarat seatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa. Acesta a mai adăugat că, în opinia sa, USL-ul vrea să impună în Constituţie prevederi care să consacre supremaţia absolută a majorităţii parlamentare pe care o deţine, asupra celorlalte puteri ale statului, vrea să transforme funcţia preşedintelui ales al ţării într-una decorativa, vrea să-şi blindeze superimunitatea în faţa legii.

De asemenea, Coaliţia va informa opinia publică despre amendamentele propuse la revizuirea Constituţiei de către membrii Coaliţiei, amendamente ignorate de USL (în primul rând respectarea rezultatului referendumului din 2009). Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor va organiza acţiuni de protest ale organizaţiilor componente împotriva modificărilor antidemocratice aduse Constituţiei de către USL.

"Îi aşteptăm să ni se alăture pe toţi cei care se simt nedreptăţiţi de Constituţia USL, membrii ai societăţii civile sau ONG-uri. Numai împreună putem pune capăt nedreptăţilor!", a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218