REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Chiru, convins că va câştiga Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa

Chiru, convins că va câştiga Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa

Replica API 6 iunie 2011 | 00:00 189

Liderul PDL îi contrazice pe cei care se gândesc că din 2012 judeţul va fi tot "roşu"

Liderul PDL îi contrazice pe cei care se gândesc că din 2012 judeţul va fi tot "roşu"

Preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, respinge rumorile privind o "ruptură" între el şi anumiţi colegi, invitându-i pe eventualii nemulţumiţi să îi comunice dacă sunt probleme. Chiru este convins că alături de colegii săi PDL va câştiga alegerile în 2012 la nivelul municipiului şi judeţului Constanţa, contrazicând astfel "spaima" unor democrat-liberali care se văd ameninţaţi de legea prin care primarii vor fi aleşi doar dintr-un tur de scrutin. Pe lângă planurile de acţiune ale organizaţiei pentru câştigarea alegerilor, recent a fost declanşată şi o evaluare a directorilor de instituţii susţinuţi de PDL. Întrebat dacă evaluarea, care îl va viza şi pe el în calitate de director al Inspectoratului Judeţean în Construcţii, nu va fi una incorectă din partea colegilor, din "teama" că el este, totuşi, preşedinte, Chiru a declarat: "Evaluarea se va face completând un formular -chestionar care nu va fi semnat. Personal, am capacitatea de a înţelege dacă vor fi colegi care vor considera că sunt lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţesc în activitatea mea. Totuşi, făcând o evaluare a IJC în ultimul an, constat că sunt singurul director care a îndrăznit să sancţioneze autorizaţiile care erau emise cu nerespectarea legii, chiar şi atunci când la mijloc s-au aflat proiecte de un miliard de euro. La fel, sunt singurul director care a îndrăznit să ceară anularea unui PUZ care viza o zonă extrem de importantă a ţării - mă refer la staţiunea Mamaia. Iar după cum ştiţi, PUZ Mamaia a fost anulat de instanţă", a declarat Chiru.

Reporter: Primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur de scrutin. Acest lucru avantajează primarii deja în funcţie, iar colegi de-ai dumneavoastră comentau că şi din 2012 judeţul Constanţa va fi tot "roşu". Ce credeţi dumneavoastră că se va întâmpla la alegeri?

Christian Gigi Chiru: Într-adevăr, primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur. Dar eu vreau să vă spun că plecăm cu şansa întâi în ceea ce priveşte câştigarea municipiului şi a judeţului, a Consiliului Judeţean. Acest lucru nu influenţează decizia constănţenilor, care vor alege un nou primar dintr-un singur tur. Când spun un nou primar, cu siguranţă va fi un altul, nu actualul primar. Şi, cu siguranţă, nu vom mai avea acelaşi preşedinte al consiliului Judeţean (n.r.-Nicuşor Constantinescu, PSD). Este proiectul pe care eu am pariat, proiectul pentru care eu m-am angajat şi am promis constănţenilor că voi genera o alternativă la actuala administraţie locală şi este proiectul în care cred în continuare.

Rep.: Pentru a câştiga alegerile aveţi în plan şi atragerea unui sprijin din partea unor independenţi, să spunem, sau a liberalilor care se simt trădaţi de alianţa cu PSD?

C.G.C.: Electoratul de dreapta constănţean care a fost trădat de această uniune PSD-PNL se poate regăsi în proiectul PDL pentru Constanţa. De altfel, dovada că uniunea în cauză a fost respinsă este dovedit şi de înscrierea în PDL a unui număr de 400 de foşti membri PNL. Transmit pe această cale membrilor din alte partide, care sunt nemulţumiţi de actuala administraţie locală, să ni se alăture în proiectul pentru Constanţa. Consider că oraşul şi constănţenii merită mai mult, merită o administraţie locală bună.

Rep.: Vă referiţi la municipiul Constanţa, oraşul Eforie l-aţi abandonat? Veţi avea candidat pentru primăria de aici sau aţi făcut un "blat" aici?

C.G.C: Nici pomeneală de blat. Bineînţeles că pentru Eforie voi găsi o soluţie de câştigare a alegerilor. În perioada următoare intenţionez să comand un sondaj de opinie care ne va ajuta să alegem cel mai bun candidat.

Rep.: Sunt voci din PDL Constanţa care spun că nu vă mai înţelegeţi aşa bine cu colegii şi că singurul de care "ascultaţi" este Florian Constantin. Cum stau lucrurile?

C.G.C.: Eu am câştigat preşedinţia organizaţiei judeţene pe un proiect. Nimic din activitatea mea şi din strategia de câştigare a alegerilor din 2012 nu s-a schimbat. În ceea ce priveşte consultarea sau dialogul meu cu colegii din Biroul Permanent Judeţean pot să spun că nu am refuzat să răspund la telefon nici unui coleg sau să răspund solicitărilor sau propunerilor venite din partea colegilor. Dacă unii colegi consideră că preşedintele trebuie să îi sune să le spună "bună ziua", pot face acest lucru, dar trebuie să ştiu cine sunt acei colegi care au astfel de pretenţii sau care consideră că nu îi ascult. Eu cred că toţi colegii mei care s-au angajat în proiectul nostru pentru municipiu şi judeţ sunt mulţumiţi de felul în care noi comunicăm. La rândul meu, sunt mulţumit de faptul că aceştia mă susţin fără a-mi crea false probleme, iar pentru acest lucru le mulţumesc. Veţi vedea că în perioada următoare colaborarea cu colegii mei se va materializa în lucruri frumoase.

Rep.: A fost o surpriză pentru dumneavoastră faptul că s-au amânat alegerile pentru organizaţia municipală a PDL Constanţa?

C.G.C.: A fost surprinzător pentru o parte din colegii mei. Eu consider că strategia naţională este cea care contează. Faptul că la nivel naţional strategia ne obligă să ne concentrăm pe guvernare, pe schimbarea constituţiei şi aşa mai departe, acest lucru are întâietate, iar faptul că Biroul Permanent Naţional al PDL a decis ca alegerile interne să rămână în plan secund nu este o decizie care să ne încurce în vreun fel socoteala.

Rep.: Aţi declanşat în PDL Constanţa o evaluare a directorilor susţinuţi de organizaţia pe care o conduceţi. O parte din evaluare face referire la felul în care directorii au comunicat cu presa. În acest context, cum credeţi că se va încadra, la evaluare, şefa Inspectoratului Judeţean Şcolar, Aliss Andreescu?

C.G.C.: Dacă mă întrebaţi de doamna inspector general şcolar pot să vă spun că dumneaei a fost numită fără sprijinul organizaţiei judeţene. Asta nu înseamnă că pe noi nu ne interesează dacă avem în fruntea ISJ un inspector general care să aibă un management bun şi în interesul actului de educaţie. Eu pot să spun cvă am avut două discuţii pe această temă cu doamna inspector general, iar dumneaei m-a asigurat că ISJ se va concentra pe programele şcolare în special, dar şi pe informarea publicului, cât mai corectă, pentru evitarea speculaţiilor, aşa cum a fost cazul în câteva rânduri, vizavi de susţinerea doamnei inspector general şcolar.

Rep.: Când va fi gata o primă etapă a evaluării şi ce credeţi despre directorii de instituţii? Sunt probleme vizavi de activitatea acestora?

C.G.C.: Nu sunt probleme deosebite sau probleme care să necesite o atenţie deosebită. Evaluarea este natură să genereze din partea directorilor de instituţii o concentrare mai mare a acestora asupra activităţilor lor, este un lucru care ne poate arăta dacă unul dintre colegi nu s-a putut face remarcat cu acţiuni care să îl pună într-o lumină bună pe dumnealui şi pe instituţia pe care o conduce. Evaluarea va mai dura câteva săptămâni.

Rep.: Şi dumneavoastră sunteţi şef de instituţie, conduceţi Inspectoratul Judeţean în construcţii. Am sesizat de câtva timp pliante ale IJC, am primit şi în poştă... Vă faceţi campanie pe banii instituţiei?

C.G.C.: Nu, în nici un caz nu îmi fac campanie pe banii instituţiei. Nu mi-aş fi permis să fac acest lucru. Pentru cei care nu ştiu, IJC nu este ordonator de credite, practic eu nu gestionez nici un fel de fonduri publice, bani de la bugetul de stat, aşa că acea campanie de informare a constănţenilor este susţinută din propriul meu buzunar. Nu este decât o acţiune menită să informeze constănţenii privind actele necesare realizării unei construcţii, pentru a nu încălca legea. Oamenii au nevoie să fie informaţi şi am considerat că le este mai simplu ca eu să vin în întâmpinarea lor cu informaţii.

Rep.: Recent aţi inaugurat şi o fundaţie. Ce a făcut ea până acum şi ne puteţi promite că ea va funcţiona şi după 2012?

C.G.C.: Cu siguranţă ea va funcţiona pe o perioadă cât mai lungă. Până acum, cu această fundaţie am reuşit să ne implicăm în derularea unui târg de oferte educaţionale, un târg şcolar organizat de ISJ; am reuşit să vizităm câteva centre şi şcoli unde sunt copii cu dizabilităţi severe, şi am acordat o serie de cadouri, constând în alimente, în special fructe. Am fost la centrul "Speranţa" şi vreau să vă spun că numai amintimdu-mi îmi stârneşte o puternică emoţie. Dacă vrem să fim mai buni cu comunitatea şi dacă vrem să ne amintim de legătura cu Divinitatea, atunci ar fi indicat să facem periodic o vizită în astfel de centre, pentru a ne da seama cu toţii care sunt cele mai importante lucruri din viaţa noastră.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218