REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Chiru îşi flutură candidatura independentă şi ameninţă „în glumă”: Dacă PNL consideră că nu-i mai sunt util, să spună

Chiru îşi flutură candidatura independentă şi ameninţă „în glumă”: Dacă PNL consideră că nu-i mai sunt util, să spună

Replica API 25 ianuarie 2016 | 23:20 259

Dragomir spune că „nimeni n-avea nici un dubiu”

Dragomir spune că „nimeni n-avea nici un dubiu”

Christian Gigi Chiru şi Gheorghe Dragomir

Senatorul Christian Gigi Chiru a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu exclude candidatura ca independent la Primăria Constanţa, dar ca o ultimă soluţie. „Nu exclud candidatura ca independent, dar este o ultimă soluţie. Nu pot să-mi ascund însă o anumită îngrijorare faţă de tensiunile şi agitaţia create, poziţionările unor organizaţii, forţe, cercuri de interese din Constanţa”, a spus Chiru, fără a dori să detalieze asupra identităţii unor astfel de cercuri de interese, deşi trimiterea la candidatul independent susţinut de PNL, Vergil Chiţac, a fost cât se poate de transparentă.

Discursul lui Chiru a fost unul centrat pe ideea de echipă, solidaritate şi obedienţă faţă de PNL şi interesele acestuia, chiar dacă cele mai importante declaraţii ar putea dovedi exact contrariul, până şi insistenţa de a vorbi despre un „proiect personal vechi de 10 ani” arătând că avem de-a face cu frustrarea, perfect de înţeles, până la urmă, a unui politician care-şi vede visurile de mărire ruinate.

„Întotdeauna am fost şi voi rămâne alături de colegii mei, chiar dacă au tot fost zvonuri că am plecat, că sunt independent. Sunt membru cu drepturi şi obligaţii depline al PNL. Sunt aici să vă spun că sunt implicat într-un proiect personal şi să anunţ că nu pot să revendic p candidatură în acest moment pentru că sunt într-o incompatibilitate, după criteriile pe care partidul a ştiut să le adopte, dar pe care le respect. Aştept rezolvarea acestor probleme şi îmi voi asuma acest proiect, căruia i-a dedicat 10 ani din viaţa mea.

Sper ca acest proiect să nu se împiedice de acea acţiune a fundaţiei „Gigi Chiru”, prin care am oferit medicamente pensionarilor. 2016 va fi un an al schimbărilor în Constanţa, iar eu sunt parte din acest schimbări”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru. Potrivit acestuia, dacă rezolvarea problemelor sale juridice va avea loc în timp util, va accepta cel mai bun candidat impus de PNL în urma sondajelor. În schimb, dacă va scăpa de incompatibilitate după ce PNL şi-l va fi asumat deja pe candidatul căruia nu i-a dat numele (Vergil Chiţac- n.red.), atunci vor exista discuţii şi negocieri în partid pentru lămurirea situaţiei.

„Probabil sunt mai multe dosare, săptămâna trecută am primit NUP într-un dosar de care habar n-aveam, ceva legat de primarul din Limanu. Nu mai ştiu nimic despre dosarul ISC. Vreau să scap de problemele astea, nu ţin de mine, dar nu sunt deloc confortabile pentru mine, familie şi echipa mea”, a mai spus Chiru, legat de dosarele sale. La final, pe fondul unor discuţii legate de faptul dacă senatorul mai este sau nu membru PNL, după suspendarea intervenită în urma condamnării sale în primă instanţă, în care copreşedintele Sorina Tuşa a luat partea colegului său, prin invocarea absenţei unor norme de aplicare a acestor suspendări, Chiru a tranşat, până la urmă situaţia: „Dacă PNL consideră că nu-i mai sunt util, să-mi spună şi fac pasul în afară”.

Toate aceste interpretări personale legate de o candidatură individuală, pe de-o parte, dar şi de apartenenţa la PNL, pe de altă parte, nu constituie însă nici o noutate pentru copreşedintele PNL Gheorghe Dragomir. „Domnul Chiru nu spune nimic nou despre candidatura sa la Primăria Constanţa şi nimeni nu avea nici un dubiu asupra a ceea ce vrea să facă. Legat de calitatea sa de membru, când nu vrei să înţelegi, spui că n-ai norme de aplicare, că n-ai regulament. Lucrurile se vor îndrepta în cele din urmă”, ne-a declarat Dragomir.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369