REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Chiru: "Mazăre şi PSD au încălcat legea pentru a pune mâna pe Port"

Chiru: "Mazăre şi PSD au încălcat legea pentru a pune mâna pe Port"

Replica API 20 iunie 2014 | 00:00 231

Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal a susţinut în Parlament declaraţia politică "Mazăre şi PSD au încălcat legea pentru a pune mâna pe Port".

În discursul său, parlamentarul constănţean a subliniat faptul că Portul Constanţa este pentru PSD un subiect electoral, fără a se ţine cont de realitate şi de faptul că Portul reprezintă pentru România un obiectiv strategic şi de interes naţional.

"Este bine cunoscut, ca PSD Constanţa, condus de Radu Mazăre, cu sprijinul Guvernului vrea să pună mâna pe Portul Constanţa pentru a-l folosi în interesul personal şi interesul prietenilor săi într-ale afacerilor. Şi se face acest demers fără a ţine cont de lege, iar noi suntem obligaţi să fim părtaşi la matrapazlâcul lor prin care pun în pericol bugetul oraşului Constanţa cât şi investiţiile din Port. Am descoperit o gravă încălcare a Constituţiei, atunci când Consiliul Local Constanţa a primit cu titlu gratuit un pachet de 20% din acţiunile al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa conform dispoziţiile legii 216/2008, motiv pentru care am sesizat Avocatul Poporului", a spus senatorul Chiru în declaraţia politică.

Parlamentarul a atras atenţia că, dacă ţinem cont de litera şi spiritul Constituţiei şi de legea Administraţiei Publice Locale, Consiliile Locale nu au capacitatea de a fi titulari unor drepturi patrimoniale.

"Din 2008 şi până azi, Primăria Constanţa a primit drepturi necuvenite prin plata dividendelor care îi reveneau Consiliului Municipal din deţinerea a 20% din pachetul de acţiuni. Acum, în 2014, Mazăre şi PSD vor să facă ce au început in 2008, să ia Portul de la români, să-l transforme din obiectivul strategic de interes naţional în tarlaua afacerilor PSD. Este de datoria noastră să nu permitem aşa ceva. Dragi colegi, arătaţi că Parlamentul este o instituţie fundamentală a ţării, arătaţi că vă pasă de ţară, arătaţi că interesul României este mai presus de interesele baronilor locali!", a concluzionat senatorul Christian Gigi Chiru în declaraţia politică "Mazăre şi PSD au încălcat legea pentru a pune mâna pe Port".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218