REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chiru: Nu îmi voi retrage candidatura! Mai bine se retrage Chiţac

Chiru: Nu îmi voi retrage candidatura! Mai bine se retrage Chiţac

Replica API 31 mai 2016 | 12:39 326

Christian Gigi Chiru

Christian Gigi Chiru, candidatul ALDE la Primăria Constanţa, a susţinut la data de 30 mai a.c. o conferinţă de presă pentru a.şi expune două dintre proiectele din programul său electoral. Nu în ultimul rând, a dorit să dezmintă şi speculaţiile care vuiau în oraşul Constanţa, cu privire la faptul că s-ar retrage din competiţia electorală pentru a-l susţine pe Vergil Chiţac. De asemenea, a făcut publică o scrisoare deschisă prin care îi invită la două dezbateri electorale pe Decebal Făgădău, Vergil Chiţac, Claudiu-Iorga Palaz şi Dumitru Bădrăgan. „Nu mă voi retrage din candidatură! Vreau să vă confirm că am avut o întâlnire Dragomir. Ne-am propus să avem şi o a doua sau, dacă se impune, mai multe întâlniri, cu toată deschiderea din partea mea. Am văzut că se tot fac speculaţii cu privire la o eventuală retragere din competiţia electorală, lucru pe care îl infirm. Dacă ar fi potrivit ca cineva să se retragă fără să avem nişe măsurători, mai degrabă ca cel mai bine să se retragă domnul Chiţac, pentru că în ceea ce mă priveşte am capacitatea de a-i convinge pe acei membri ai PNL-ului care nu îl vor vota pe Chiţac pentru că a fost un candidat impus, cum am şi capacitatea de a-i convinge şi pe foştii colegii din PDL să mă susţină mai degrabă pe mine decât pe domnul Chiţac”, a precizat Chiru.

Totodată, acesta a lansat, din nou, invitație la dezbatere publică a contracandidaților săi principali. De data aceasta, a transmis și o scrisoare deschisă. “Astăzi voi lansa o scrisoare deschisă către toți candidații și lansez o invitație la un exercițiu democratic corect, acela de a avea două rânduri de dezbateri și la aceste dezbateri îi invit pe Făgădău, Chițac, Palaz și Bădrăgan. Una să fie organizată la Biblioteca Județeană, în ziua de joi, iar cea de-a doua, vineri, la Casa de Cultură. La ambele propun ca și candidații să fie însoțit de un număr egal de susținători. Fac această invitație și consider că cei care vor manifesta o aroganță prin neprezentarea la această dezbatere, vor confirma temerea de a se confrunta cu adevărul.”, a conchis Christian Chiru. În ceea ce privește proiectele sale, candidatul ALDE își propune să lanseze un proiect-pilot ce vizează independența energetică a unei școli din Constanța. “Este un proiect-pilot pe care mi-l propun să-l implementez indiferent de rezultatul de la data de 5 iunie. Acesta se numește “Școala constănțeană, independent energetic”. Acest proiect vizează și instalare de panouri voltaice care au rolul de a furniza curentul electric necesar iluminatului, dar și încălzirii școlii pe perioada anotimpului rece și care au o durată de viață de peste 25 de ani. Avantajele implementării acestui proiect sunt legate de economiile care se fac, acestea fiind de natură să reducă costurile de întreținere pe durata unui an aproape cu 40%. Odată implementat, acesta se poate extinde la nivelul tuturor unităților de învățământ în măsura în care beneficiile vor fi confirmate.”, a precizat Chiru. Evenimentele tragice din ultima perioadă, a pus sub semnul întrebării siguranța constănțenilor. Și la acest capitol, Chiru vine cu o idee. “Un al doilea proiect este vorba de rezultatul actelor de huliganism, de comportament nepotrivit și a crimelor, din păcate, la care asistăm neputincioși în ultima perioadă în orașul nostru. Cel mai la îndemână mod de a diminua numărul ridicat de astfel de infracțiuni, îl reprezintă prevenția. Mă refer la nevoia implementării de monitorizare video în toate intersecțiile importante, în zonele mărginașe, în locurile publice aglomerate și nu în ultimul rând în zona unităților de învățământ. Acest proiect care nu este deloc costisitor are rolul de a descuraja toate aceste infracțiuni și de a ușura munca organelor statului, pentru depistarea și sancționarea celor care se fac vinovați. Un al doilea aspect vizează sporirea numărului de efective. Știu că avem în jur de 200 de posturi neocupate la Poliția Locală Constanța. De asemenea, este vorba și de motivarea celor care își asumă să îmbrace haina de polițist. ”, a menționat Christian Chiru.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614