REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Chiru promite pensionarilor pachete marca "Mazăre"

Chiru promite pensionarilor pachete marca "Mazăre"

Replica API 16 august 2011 | 00:00 93

Dacă va câştiga Primăria,

Dacă va câştiga Primăria,

Aproximativ 250 de foşti membri ai PNL s-au adunat, luni, la Hotel Parc din Mamaia, pentru a semna adeziunile de trecere în barca PDL, în vederea susţinerii proiectului de demitere a primarului Radu Mazăre, proiect demarat de liderul judeţean al PDL, Christian Gigi Chiru. De la eveniment nu a lipsit nici preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a fost întâmpinată de Chiru cu un buchet mare de trandafiri portocalii. La festivitatea dedicată primirii în PDL a celor 250 de foşti penelişti, s-a aflat şi Cati Hristu, primarul ţărănist al localităţii Cogealac, dar şi fostul prefect al Constanţei, penelistul Dănuţ Culeţu. Acesta a spus că nu s-a hotărât încă dacă va renunţa la PNL, iar prezenţa sa la acest eveniment a fost motivată printr-o invitaţie cu ocazia sărbătorii Sfintei Marii, primită de partea PDL.

Fostul prefect liberal Culeţu încearcă uşa la PDL

"De când m-am întors la bancă, mi-am redescoperit marea bucurie şi pasiune de a munci exact în domeniul care îmi place. Nu este momentul să spun că, în momentul în care am venit aici, am luat o decizie. Deocamdată stau în banca mea. Nu am avut nici un fel de discuţie de genul acesta. Sunt atât de relaxat încât nu am nici un fel de atitudine politică şi voi continua să fiu la fel. Eu sunt invitat aici de vechiul meu prieten Eugen Cojocaru. Nu fac nici un fel de declaraţii cu conotaţii politice", a declarat Dănuţ Culeţu, fostul prefect liberal. El nu a ratat momentul de a sta câteva minute bune la discuţii cu Roberta Anastase. Revenind la motivul întrunirii, Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL, care a depus pe 12 august la Primăria Constanţa un memoriu prin care îi solicită primarului Radu Mazăre demisia de onoare, principalul obiectiv al acţiunii de astăzi îl reprezintă câştigarea Primăriei Constanţa de către PDL. "Numai prin noi înşine putem aduce această mult visată schimbare la Constanţa, oraşul confiscat de o echipă de oameni care s-au îmbogăţit în în exces, o gaşcă care a deviat de la reperele moralei creştine şi care, cu fiecare apariţie în public, ne aduce o atingere mândriei noastre de constănţeni. Din păcate, liberalismul în România a fost trădat de această alianţă a Uniunii Social-Liberale, uniune în care nici un penelist adevărat nu are ce căuta, o uniune în care nu a făcut altceva că crinul ne vinde ponturi, iar ponturile se vând pe crini. Astăzi ne-am adunat ca să formăm o echipă capabilă şi pregătită să-l bată pe Mazăre şi să trimită PSD-ul în opoziţie, la Constanţa. Inclusiv acoliţii actualului primar trebuie zdrobiţi în fiecare confruntare politică şi electorală care va avea loc de acum înainte", a declarat, pentru început, Gigi Chiru.

"Dacă vom câştiga Primăria, pensionarii vor primi aceleaşi pachete"

Totodată, Chiru şi-a arătat disponibilitatea de a candida pentru Primăria Constanţa, însă a menţionat că nu ştie sigur dacă va ieşi pe primul loc în sondaje. "Sunt nişte sondaje în derulare, iar în 2 săptămâni sper să putem face public rezultatul acestora. Dacă vom câştiga primăria, vom acorda aceleaşi pachete pensionarilor şi celelalte ajutoare persoanelor nevoiaşe, prin intermediul fundaţiei. Referitor la afirmaţiile unora dintre cei din PNL care se înscriu în PDL, aflaţi în sală, conform cărora vin la noi fiindcă PNL-ul nu le-a dat nimic, nu cred că acesta este motivul real. Eu nu pot decât să asigur că dacă vom câştiga primăria, aceleaşi ajutoare le vor primi în continuare", a declarat Gigi Chiru, în afara şedinţei. Propunerea candidatului PDL pentru Primăria Constanţa se va face în toamna acestui an, în luna noiembrie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367