REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chiru s-a autosuspendat din PNL. Cine va fi interimar pe postul de co-preşedinte

Chiru s-a autosuspendat din PNL. Cine va fi interimar pe postul de co-preşedinte

Replica API 31 martie 2015 | 08:07 134

Noi calcule

Noi calcule

Christian Gigi Chiru

Senatorul Christian Gigi Chiru, copreşedintele filialei Constanţa, a decis, luni, să se suspende din funcţiile deţinute în cadrul Partidului Naţional Liberal.

„Am decis să mă suspend temporar din toate funcţiile deţinute în PNL, pentru că nu doresc ca situaţia mea juridică actuală să afecteze activitatea şi imaginea organizaţiei în care am investit muncă şi suflet. Vreau să-i asigur pe constănţeni şi pe colegii mei că nu mă voi opri din lupta pentru oraşul nostru, că voi fi în continuare activ şi consecvent, ca şi până acum. Mandatul de parlamentar şi votul de încredere al constănţenilor mă obligă să le apăr interesele în Parlamentul României, să merg mai departe, să lupt pentru oraşul nostru, pentru ca, în final, Constanţa să nu mai fie ca o corabie în derivă. Nu este o decizie uşoară, având în vedere numeroşii ani de activitate, ci este o decizie asumată, luată bărbăteşte, raţional, în interesul partidului!”, a spus Chiru.

În privinţa funcţiei de co-preşedinte al PNL, pe care Chiru o lasă vacantă, se vehiculează mai multe variante, fie de pe plan local, aici având în vedere pe Iustin Roman, Vasile Delicoti, Constantin Chirilă sau George Măndilă, fie din „sursă externă”, cum ar fi Iancu Caracotă (PNL Târgovişte) sau, varianta agreată, culmea, la Constanţa, Cezar Preda. Parlamentarul de Buzău şi responsabilul celor şase judeţe din regiunea de sud-est, alături de Victor Paul Dobre din structura vechiului PNL, este, potrivit surselor noastre, varianta de lucru principală a celor de la Constanţa pentru postul interimar.

„Ce decide partidul, aia vom face, împreună să găsim cele mai bune soluţii. Părerea mea este că toţi trebuie (să facă nominalizări – n.r.), cu domnul Victor Paul Dobre şi cu domnul Dragomir, care a rămas co-preşedinte. Vom prezenta o propunere. Gigi (Chiru – n.r.) a făcut pasul pe care trebuia să-l facă şi el, pe perioada asta de şase luni, dacă nu cumva se schimbă la recurs, va fi altcineva. Nu ştiu dacă facem alegeri acolo, s-ar putea să fie un interimar, vedem”, a spus Cezar Preda, pentru „Replica”.

Totodată, celălalt co-preşedinte al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, susţine că îşi doreşte revenirea în funcţie a senatorului Chiru.

„E corect așa, pentru că, până la soluționarea problemelor, procedează așa cum statutul va acționa din momentul în care el va fi adoptat. Este și sper să fie doar pentru moment această autosuspendare. Face bine acest gest filialei noastre, pentru că, iată, ca să nu arunce asupra filialei discuții care să aducă prejudicii de imagine sau critici, comentarii. Așa cum va face și mai bine în momentul în care se va dovedi că nu are nici un fel de problemă și va putea să revină pe funcția pe care o deține din care s-a autosuspendat”, ne-a spus Dragomir.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614