REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Chiru se opune tatuajelor şi piercing-urilor. Ce le cere elevilor nonconformişti

Chiru se opune tatuajelor şi piercing-urilor. Ce le cere elevilor nonconformişti

Replica API 18 septembrie 2015 | 13:32 343

Dezbatere

Dezbatere

Christian Gigi Chiru

Parlamentarul constănţean Christian Gigi Chiru (PNL) şi-a propus să le interzică elevilor nonconformişti să vină la şcoală cu tatuaje şi piercing-uri, care ar reprezenta „o problemă de moralitate” Astfel, tinerii vor avea la dispoziţie două variante: fie renunţă cu totul la ele, fie le acoperă, astfel încât acestea să nu fie la vedere. Proiectul va fi depus la Parlament, iar senatorul a lansat şi o dezbatere publică pe plan local, care arată aşa:

Sursa foto: metalhead.ro

Vă întreb: 1. Ce părere aveţi despre tatuajele şi piercing-uri la elevi, la adolescenţi? 2. Vă lăsaţi copiii să se ducă la şcoală cu piercing-urile şi cu tatuajele la vedere?

„Vreau să supun analizei şi dezbaterii publice un subiect care generează o controversă: dreptul la liberă exprimare, invocat de tinerii minori şi nevoia de a impune un respect faţă de instituţia de învăţământ şi faţă de educaţie în sine, prin interzicerea afişării la vedere a piercing-urilor, tatuajelor şi inelelor, în alte locuri decât în cele în care le-a lăsat Dumnezeu să fie folosite. (…) Personal, cred că cei care înţeleg să se afişeze extravagant cu tot felul de aplicaţii pe corp nu sunt decât o tentaţie şi o presiune pe ceilalţi tineri care vor să se comporte decent. Atunci, cumva, pe tinerii, elevii încă în gimnaziu care sunt şi minori, să îi protejăm. (…) Eu cred că trebuie să le dăm o şansă să plece cu dreptul în viaţă şi, aşa cum înţeleg să îşi respecte corpul, vor înţelege mai târziu să respecte şi comunitatea şi societatea şi semenii”, a spus Chiru, pentru „Replica”.

Dacă legea va fi adoptată, elevii care nu se conformează viitoarelor reguli vor avea nota scăzută la purtare, fie vor fi amendaţi cu sume de până la 1.000 lei sau chiar vor risca exmatricularea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218