REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chiru şi Palaz, în contre după prezenţa lui Iorguş la lansarea Mişcării Populare Mangalia

Chiru şi Palaz, în contre după prezenţa lui Iorguş la lansarea Mişcării Populare Mangalia

Replica API 22 octombrie 2013 | 00:00 266

Gaz pe foc sau iubire fără sfârşit?

Gaz pe foc sau iubire fără sfârşit?

Circoteca unificării formaţiunilor situate pe dreapta eşichierului politic continuă într-un stil inedit la Constanţa. Disensiunile arhicunoscute dintre fostul prefect, actual preşedinte al Mişcării Populare Constanţa, Claudiu-Iorgu Palaz, şi preşedintele judeţean al PDL, Christian Gigi Chiru, nu l-au împiedicat pe pedelistul Iorguş să bată palma cu reprezentantul PMP. Sâmbătă, 19 octombrie a.c., a avut loc la Mangalia lansarea oficială a organizaţiei municipale a Partidului Mişcarea Populară. De departe, cea mai interesantă prezenţă la eveniment a fost a lui Zanfir Iorguş, preşedintele PDL Mangalia.

Palaz: "Iorguş are un caracter, Chiru are alt caracter"

Palaz nu se arată deloc entuziast în privinţa iniţiativei de unificare a forţelor de dreapta, subiect dezbătut pe larg la nivel naţional. Şi-a păstrat punctele de vedere şi după lansarea Mişcării Populare la Mangalia, susţinând că mereu va avea drum separat faţă de al lui Chiru. El a declarat pentru "Replica": "Iorguş are un caracter, Chiru are alt caracter. Ce treabă are Iorguş cu Chiru? Ah, că sunt în acelaşi partid? Asta e altceva. Iorguş a venit în calitate de prieten. Nu este vreun intermediar între mine şi Chiru. Drumurile noastre, adică ale mele şi ale lui Chiru, sunt şi vor fi separate". De altfel, fostul prefect a declarat, şi într-o recentă conferinţă de presă: "Este prematur la această dată în Constanţa de o unificare a dreptei, pentru că aici, în afară de câţiva lideri, nu ştiu concret ce există. Să ne facem treaba, să punem mâna să muncim şi apoi discutăm de o unire a forţelor de dreapta în Constanţa. Nu v-aţi uitat la PDL? Au venit 60 de inşi în sală la alegerile lor. Gata, s-a dus!".

Chiru: "Dreapta nu va fi unificată nici la europarlamentare"

De cealaltă parte, senatorul Chiru nu a fost deloc impresionat de mişcarea de la Mangalia şi consideră că, pentru o unificare pe plan local a forţelor politice de dreapta, primează intenţiile şi nu persoanele. El a declarat pentru "Replica": "Liderul Mişcării Populare de la Mangalia (Petrişor Cruceanu - n.r.) a fost colegul nostru. Prezenţa domnului Iorguş cred că stă sub semnul prieteniei pe care o are cu cei de acolo. Părerea noastră şi a mea, de altfel, este că nu ne interesează aceste mişcări din afara PDL. Unificarea dreptei, despre care se tot vorbeşte, nu va putea fi posibilă decât după alegerile europarlamentare. Această unificare nu presupune colaborarea sau fuziunea unui partid sau a unei mişcări cu alt partid sau altă mişcare, ci vizează toate formaţiunile politice care au ca adversar Uniunea Social Liberală", a spus democrat-liberalul.

Iorguş iubeşte pe toată lumea!

La lansarea de la Mangalia au fost invitate toate formaţiunile politice, fie că vorbim de PDL, PNL, chiar şi PRM sau alţi P. "Fiecare cu partidul lui", a fost deviza pedelistului Iorguş, când a tăiat panglici, cot la cot, cu adversarul lui Chiru, Palaz. În rest, Iorguş susţine că este un adept al unificării dreptei. El a declarat pentru "Replica": "La Mangalia a fost inaugurat sediul Mişcării Populare. Au fost mai mulţi invitaţi, printre care şi de la PDL, PNL sau PSD. De peste tot. Până la urmă, fiecare e cu partidul lui. Desigur, mai devreme sau mai târziu se va uni dreapta. Eu militez pentru această unificare, atât cât îmi stă şi mie în putinţă. La lansarea Mişcării Populare aici, am venit din curtoazie şi respect, sentimente pe care le am pentru orice activitate politică".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614