REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Chiru: Targetul pe care şi l-au propus Mazăre şi Constantinescu nu a fost atins

Chiru: Targetul pe care şi l-au propus Mazăre şi Constantinescu nu a fost atins

Replica API 2 august 2012 | 00:00 132

Preşedintele PDL Constanţa, despre cifrele referendumului

Preşedintele PDL Constanţa, despre cifrele referendumului

Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, l-a atacat, în cadrul unei conferinţe de presă, pe primarul Radu Mazăre, făcând referire la episodul în care edilul a mers la vot cu fotomodele de la Fashion TV, catalogându-l drept "matroană de bordel".

"Nu pot să nu subliniez faptul că Mazăre s-a comportat în ziua votului ca o matroană de bordel, afişându-se în public cu un număr de tinere, în ţinută indecentă. În felul acesta consider că domnul primar nu ratează nici un prilej de a ne face de ruşine", a declarat Christian Gigi Chiru. Mai mult, Chiru este bucuros că targetul impus de centru celor de la USL Constanţa nu a fost atins, acesta precizând că procentul la vot a fost de 44,2%, şi nu de 56,2%. "Targetul pe care şi l-au propus (n.red - Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu) nu a fost atins. Apreciem că un număr de 75.000 turişti au votat pe litoral, din cei 90.000 votanţi aflaţi pe listele suplimentare, rezultând un procent 44,2 la sută pentru judeţul Constanţa. Probabil că nu o să beneficieze de sprijinul de la centru pentru rezolvarea problemelor în justiţie pe care aceşti domni le au", a mai spus Chiru. Pentru că este convins că voturile au fost fraudate, preşedintele PDL Constanţa va lua la puricat, în zilele următoare, toate listele suplimentare în vederea descoperirii neregulilor. "În perioada următoare vom proceda la verificarea listelor suplimentare şi vom sancţiona pe aceşti cetăţeni care au practicat votul multiplu. În cursul zilei de duminică am făcut 2, 3 plângeri penale sancţionând tentativele de fraudare a referendumului, tentative care au îmbrăcat diferite forme, de la votul multiplu, la turismul electoral în mediul rural. De astfel, suspectăm câteva mii de constănţeni care au practicat votul multiplu, iar în perioada următoare vom da publicităţii lista cu cei care vor face obiectul unei noi plângeri penale", a specificat Chiru. În cadrul conferinţei de presă, liderul PDL a vorbit şi despre speculaţiile apărute luni în presă, referitoare la o eventuală sancţiune de la centru, care ar viza PDL Constanţa, pentru rezultatul de la referendum "Sunt dator să subliniez că procentul de 44%, cel real, este cu 2 procente sub media naţională, şi pentru a elimina orice speculaţie referitoare la sancţionarea organizaţiei Constanţa cifrele vorbesc de la sine. Organizaţia Constanţa se află în afara organizaţiilor care urmează, în urma analizei rezultatelor referendumului", a conchis Christian Gigi Chiru.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218