REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Chiru: "Toate firmele implicate în proiectul de consolidare a malurilor sunt din administraţia Mazăre"

Chiru: "Toate firmele implicate în proiectul de consolidare a malurilor sunt din administraţia Mazăre"

Replica API 17 martie 2012 | 00:00 108

Fostul şef al Inspectoratului în Construcţii, conferinţă în aer liber pe strada Traian

Fostul şef al Inspectoratului în Construcţii, conferinţă în aer liber pe strada Traian

Agitaţie pe strada Traian, unde vineri Christian Gigi Chiru, fostul şef al Inspectoratului în Construcţii, a vrut să dezvăluie oamenilor din zonă afacerile care ar fi stat la baza proiectelor de consolidare a malurilor din zona cu pricina. Conferinţa în aer liber a fost presărată şi de intervenţiile unor presupuşi locatari, care au ţinut să contrazică opiniile lui Chiru, spunând că intenţia primarului Radu Mazăre a fost una bună, iar consolidarea este făcută ca la carte. Preşedintele PDL a acuzat persoanele respective ca fiind "montate" chiar de echipa lui Mazăre.

Chiru a afirmat că blocurile A5 şi A6 sunt încă în pericol, mai ales în caz de cutremur, iar toată afacerea ar fi parte din strategiile lui Mazăre, acum, în prag de campanie electorală. Tot acesta a mai spus că dacă Mazăre va continua să fie primar, groapa din zona străzii Traian va rămâne neastupată încă 10 ani. Mai mult decât atât, construirea unui centru comercial pe strada Traian, care este destul de îngustă, ar reprezenta un pericol în plus pentru blocurile deja dezafectate, susţine Chiru. "Constănţenii au motive să fie îngrijoraţi pentru că zona aceasta continuă să fie goală, dezvelită, nu se construieşte şi nu se face nimic deşi în urmă cu un an de zile s-au făcut plângeri penale, s-au aplicat contravenţii investitoruluipentru a grăbi lucrările. Trebuie ca această groapă să fie umplută cu structură de rezistenţă, punând astfel în siguranţă strada Traian", a declarat Chiru. Potrivit acestuia, toţi cei care stau în spatele firmelor implicate în afacerea "consolidarea malurilor" sunt oamenii lui Mazăre. "Trebuie să informăm constănţenii că ghinionul şi năpasta a căzut peste oraşul nostru şi pe strada Traian în momentul în care, în 2001, un domn, Popa Cecil, a notificat primăria Constanţa să retrocedeze un hectar de teren în suburbiile Anadalchioi din oraşul Constanţa. Între timp proprietarul moare, văduva acestuia este convinsă de o firmă care se numeşte Holland Development, să cesioneze drepturile. Primăria retrocedează societăţii "Compania de Servicii şi Consultanţă S.A." o suprafaţă de teren de 4,5 hectare, din patrimoniul oraşului la fabulosul preţ de 6 euro pe metru pătrat. Această companie vinde mai târziu către Harborside, investitorul actual, un hectar jumătate, pe care încasează dublul preţului în câteva luni. În spatele acestor societăţi se ascund oamenii lui Mazăre: Valentin Gheorghe Ionescu, administratorul firmei SC Compania de Servicii şi Consultanţă S.A., cel care încă deţine trei hecare aici şi care este inculpat în dosarul retrocedărilor alături de primarul Mazăre, Mihaela Elvira Gherasim, cât şi alţii. Pe lângă aceştia mai sunt şi firme din administraţia Mazăre, cum ar fi Tutun şi Ziare. Asta încerc să vă spun, că în Compania de Servicii şi Consultanţă sunt firmele şi persoanele apropiate primarului. Despre asta e vorba", a afirmat Chiru. În concluzie, spune Chiru, dacă se vrea ca lucrurile să se remedieze, lumea trebuie să aleagă pe cineva care să împingă investitorii de la spate. "Până nu se astupă această incintă, blocurile sunt în pericol. Cred că de acum voi face un serial cu poveştile oraşului meu, pentru că sunt nişte poveşti ascunse ale oraşului pe care nimeni nu vrea să le spună, nu le consideră importante", a mai spus Christian Gigi Chiru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367