REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Chiţac a intrat în campanie electorală, pe scena din Piaţa Far

Chiţac a intrat în campanie electorală, pe scena din Piaţa Far

Replica API 24 decembrie 2015 | 00:30 415

Concert cu Delia, oferit constănţenilor de Asociaţia Civică „Pentru Constanţa”

Concert cu Delia, oferit constănţenilor de Asociaţia Civică „Pentru Constanţa”

Vergil Chiţac

Delia a urcat, miercuri, pe scena amenajată în Piaţa Far din Constanţa pentru un concert din care nu au lipsit hituri precum „Pe aripi de vânt”, „Inimi desenate” sau „Da, mamă”. Intrarea a fost liberă. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Civică „Pentru Constanţa” şi a adus în faţa publicului şi Orchestra Mundicolour condusă de maestrul Jinga Daniel, pe soprana Ana Cebotari, pe Daniel Lazăr, Corul Accoustic şi Club Amicii. Asociaţia a ţinut să prezinte pe scenă realizările – una din imaginile din fundal arătând că în 2014 a fost organizată Regata Marilor Veliere.

În 2015, de dată recentă, asociaţia a organizat şi un eveniment caritabil la o casă de copii, invitatul special de la acel moment fiind rectorul Academiei Navale, Vergil Chiţac. Adică, persoana prezentată de lideri ai PNL ca fiind potenţialul candidat al partidului la Primăria Constanţa! “Coincidenţă”, dar rectorul Vergil Chiţac a urcat pe scena amenajată miercuri în Piaţa Far, tocmai pentru a adresa câteva cuvinte constănţenilor veniţi să asiste la concertul cu Delia şi ceilalţi artişti mai-sus menţionaţi.

Întreaga punere în scenă a semănat a lansare de candidatură, şi mai puţin o prezentare a realizărilor Asociaţiei Civice „Pentru Constanţa”, aşa cum au dorit unii să precizeze. Dar care este legătura lui Chiţac cu asociaţia? Dacă privim în urmă, vedem că un fost potenţial candidat al PNL la Primăria Constanţa, Robert Boroianu, declara pentru „Replica” faptul că pe Vergil Chiţac îl sprijină şi „societatea civilă, ONG-uri”.

Era o declaraţie de după sondajul PNL pentru desemnarea candidatului, în urma căruia liberalii, prin vocea preşedintelui Gheorghe Dragomir, anunţau că „cel mai bun”, conform sociologilor, este Vergil Chiţac, chiar dacă nu are notorietate. Însă, indica sondajul, „are potenţial de creştere”. Trecem însă peste momentul sondajului şi explicaţiile stânjenitoare ale unora, şi revenim la asociaţie. Ei bine, de pe portalul instanţelor aflăm că Vergil Chiţac a devenit membru al asociaţiei exact în ziua în care Gabriel Comănescu (patronul Grup Servicii Petroliere) se retrăgea din asociaţie ( vezi http://portal.just.ro/212/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21200000000338930&id_inst=212 ). Alte comentarii, momentan, sunt de prisos.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218