REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

CHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

Replica API 25 iulie 2020 | 00:35 5116

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare proporție câștigarea alegerilor locale, la Constanța. Cele două părți nu au ajuns la un acord și vor merge cu un candidat propriu la alegeri. Senatorul Vergil Chițac, ales de Partidul Național Liberal să se lupte pentru postul de primar al Constanței, a vorbit în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” despre motivele care au stat la baza acestei decizii, dar și despre viziunea și planurile liberalilor pentru orașul de la malul mării.

„Din păcate, negocierile au eșuat”

La mijlocul săptămânii, reprezentanții PNL și USR-PLUS Constanța s-au așezat la aceeași masă și au încercat să ajungă la un consens. Doar că, după câteva ore de discuții, cele două părți au ajuns la concluzia că nu pot numi un candidat comun agreat de PNL și USR-PLUS, astfel că eventuala alianță a dreptei nu va avea în componența sa și liberalii.

„Am intrat într-un modul de negocieri cu cei de la USR-PLUS, dar din păcate aceste negocieri au eșuat. Ultima rundă de negocieri a avut loc acum două zile (n.r. miercuri, 22 iulie a.c.) și a durat aproximativ trei ore. A fost o discuție bună, în sensul în care am abordat și viziunea noastră vizavi de necesitățile, problemele Constanței și modul de rezolvare a acestora. Ne-am apropiat foarte mult în aceste domenii, dar am rămas la pozițiile inițiale, argumentate de fiecare parte. Noi am considerat că putem face liste comune, împreună cu cei de la USR, la Consiliul Local și ei să vină alături de noi pentru a mă susține pe mine drept candidat la primărie, bazându-ne pe sondajele de opinie existente. Domniile lor au fost de părere că trebuie să discutăm la pachet, atât municipiul, cât și județul, și că au și ei niște sondaje de opinie, diferite față de cele prezentate de noi.”, a declarat Vergil Chițac.

„Discuțiile dintre noi au fost mai contondente”

Sondajele au constituit motivul principal pentru care liberalii nu au dorit să meargă pe mâna lui Stelian Ion, drept candidat comun. Potrivit sondajului PNL, Vergil Chițac este cel puțin la fel de bine văzut de alegători pentru a deveni primarul municipiului Constanța.

„Referitor la sondaje, politica Partidului Național Liberal a fost să sprijinim alianțe PNL-USR, dar bazate pe ceva. Ce poate fi în momentul de față mai convingător decât o cercetare sociologică făcute de instituții specializate. Sigur că în două săptămâni se pot schimba multe, însă când iei o decizie trebuie să te bazezi pe ce ai la momentul respectiv. Nu ne-am înțeles, ne-am dat mâna prietenește. Sigur că discuțiile dintre noi au fost mai contondente, este bine că s-a întâmplat așa și că am lămurit lucrurile. Dacă lucrurile continuau în același mod, într-o manieră agresivă, nu era bine pentru cetățenii Constanței și era totodată și o lipsă de respect la adresa lor. Pe ei îi interesează dacă am identificat problemele Constanței, cum ne adresăm acestor probleme și ce soluții avem. În fond, într-o campanie este vorba de cetățeni și problemele lor. Politica este un instrument prin care să faci societatea să meargă mai bine.”, a mai adăugat Vergil Chițac.

„Era o variantă aproape câștigătoare”

Senatorul constănțean recunoaște că, dacă alegerile locale erau abordate cu un candidat comun, postul de primar era aproape asigurat pentru alianța PNL-USR-PLUS.

„Scopul nostru comun a fost acela de a face orice pentru a schimba administrația Constanței, o administrație arogantă, care nu a exersat dialogul public și neprofesionistă. Era o variantă aproape câștigătoare dacă ne uneam forțele sub un candidat unic, dar suntem în această situație și trebuie să o luăm ca atare. Din punctul meu de vedere nu există niciun fel de animozitate, ne-am strâns mâna camaderește. Sub nicio formă nu voi avea vreo referire asupra campaniei domniilor lor. Sigur, dacă va fi cazul să ne confruntăm pe bază de idei, probabil că o vom face, vom vedea în ce manieră.”, a conchis Chițac.

Senatorul PNL crede că este necesară o schimbare de viziune și planuri pe termen mediu și lung

Vergil Chițac a vorbit și despre problemele cu care se confruntă cetățenii din municipiul și județul Constanța, iar una dintre principalele probleme este modul de viață. Neîncrederea în administrația publică locală și veniturile modeste pe care le pot câștiga tinerii în orașul de la malul mării îi îndeamnă pe aceștia să migreze către alte orașe din vestul României sau către alte meleaguri. Tocmai de aceea, senatorul PNL crede că este necesară o schimbare de viziune și planuri pe termen mediu și lung, care să atragă forța de muncă și să crească economia locală.

De precizat faptul că parlamentarul are Asociaţia Constanţa Altfel, care se „ia la trântă cu cei care au secat spaţiile verzi”. Chiţac este în continuă colaborare cu cetăţenii, pe care-i primeşte la cabinetul său, oameni care se plâng că oraşul nu s-a dezvoltat, că nu-şi găsesc locuri de muncă, etc.

Pentru a afla mai multe detalii legate de activitatea senatorului Vergil Chițac și planurile sale pentru Constanța, urmărind restul interviului.

VIDEO:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920