REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CHIȚAC: Îi rog pe consilierii locali să voteze revocarea PUZ-urilor din MAMAIA și PALAZU

CHIȚAC: Îi rog pe consilierii locali să voteze revocarea PUZ-urilor din MAMAIA și PALAZU

Replica API 25 noiembrie 2021 | 23:14 2126

Primarul Constanței, Vergil Chițac, face apel la consilierii locali pentru revocarea PUZ-urilor din stațiunea Mamaia și Palazu Mare.

Vergil Chițac

„Dragii mei, am luat cunoștință despre nemulțumirea multora dintre dumneavoastră manifestată în spațiul public și legată de emiterea unei noii autorizații în stațiunea Mamaia, pentru o construcție de 15 etaje. O împărtășesc pe deplin. Sunt, la rândul meu, profund nemulțumit de urbanismul haotic, în general, și de situația stațiunii Mamaia, în particular.

În cazul stațiunii Mamaia, PUZ-ul aplicat în ultimii 10 ani a distrus practic o stațiune turistică de top, transformând-o în cartier al Constanței, unul (supra) aglomerat pentru limitele acceptate atât pentru zonele rezidențiale, cât și pentru cele turistice. Îmi este teamă că, prin supraaglomerarea traficului și prin incapacitatea rețelelor de utilități de a face față nevoilor, vom asista, în curând, la un colaps. Iar despre valoarea estetică a fondului construit în Mamaia nici nu mai amintesc. Aceasta este incompatibilă cu ceea ce Constanța ar trebui să reprezinte din punct de vedere urbanistic și arhitectural.

Sunt primul care vrea să pună capăt dezmățului urbanistic, dar acest lucru nu stă doar în puterea mea. De decis, decide Consiliul Local. Menționez: ÎN LUNA OCTOMBRIE, LE-AM PROPUS CONSILIERILOR LOCALI REVOCAREA ATÂT A PUZ MAMAIA, CÂT ȘI A PUZ PALAZU MARE (ce a afectat multe familii din cauza ridicării de blocuri lângă locuințe individuale), DAR NU AM AVUT SUCCES. Astfel, proiectele vor fi reintroduse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de mâine, când voi propune revocarea lor. În plus, ca alternativă pentru consilierii care poate nu s-au lămurit încă dacă revocările sunt legale sau nu (deși au aprobat deja revocarea PUZ Veterani și a altora), voi propune, din nou, și suspendarea lor, nu doar revocarea. În cazul în care proiectele vor fi din nou respinse, sper să aflăm cu toții de ce a fost posibilă anularea PUZ Veterani și nu este posibil același lucru în cazul PUZ Mamaia și PUZ Palazu Mare.

Până la revocare/suspendare, subsemnatul, în calitate de primar al municipiului, am obligația legală de a respecta aceste PUZ-uri și de a emite autorizațiile de construire pe care acestea le reglementează. Îi rog pe consilierii locali să țină cont de nemulțumirile dumneavoastră și să voteze revocarea sau suspendarea PUZ-urilor.“, a transmis primarul Vergil Chițac.

L.I., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
7
0
Ce-i ce nu fac jumi juma nu vor avea sanse , nu-nteleg de ce nu intreaba copilul orasului mangalea ce si cum se fac aceste aprobari de catre primari !
4
0
Se face, chit ca vrei chit ca nu brei dumneata . Instanta a hotarat. Termini si dumneata mandatul si pleci innapoi in voiaj?
5
0
domn primar, tu nu esti in stare sa astupi orasul asta de gropi, pe care l ai transformat in ulite de la tara si tu vrei sa pasaj la iesirea din Constanta. Hai ca te alegem si peste 3 ani!
7
1
Banda oe mijloc vrea ca sa calce mai multi dintr noi
4
0
Si noi te rugam dl primar sa revizuiesti actiunea luata in zona Peninsulara inainte de sfintele sarbatori.
10
0
astia de la primar in jos trebuie toti internati de urgenta la palazu, sa le cardeasca niste sokuri electrice,sa le revina judecataa
11
0
Nu mos Teaca conduce orasul, marele maneger al Constantei avocata Ovanesian face toate manevrele. Madam Ovanesian nu a construit nimic in viata ei, nu a dat salarii, habar nu are ce este un buget, etc si vreti sa infloreasca orasul? Vai de capul constantenilor? Ce fac acum prin oras sunt proiectele lui Fagadau alt papagal pe care la avut orasul de primar.
13
0
Si daca se construieste care i problema? Din contra economia merge, impozite se platesc. Nu inteleg de ce dobitocul asta de prinar nu spune altceva decat cavel nu da autorizatii. De parca ar fi un lucru bun. Ce idiot
7
10
Si travestitu or sa beleasca kariciu! La gunoiul istoriei cu tine, seninule! Iar, pup n qur, fitzuica de kakat, pe centura la lins dosuri! Ipocriti, nesatului, nesimtiti, irationali, ipocriti, mizerii samd.
15
4
Bvo Mos teaca. fara bloace....
16
3
Hai sicti r Mos senil care esti . Poate te vedem dupa mazare in 2024
21
4
senil se plimba liber pe strazile constantei !!
21
5
Omul are idei putine si fixe. Anulati PUZ-ul ca sa aiba si el teren pentru prieteni.
23
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614