REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CHIȚAC: POMACOST primea BANI pentru întreținerea unor spații verzi care NU mai EXISTAU

CHIȚAC: POMACOST primea BANI pentru întreținerea unor spații verzi care NU mai EXISTAU

Replica API 20 ianuarie 2021 | 00:00 4395

Pomacost a reziliat unilateral contractul cu Primăria Constanța. Vergil Chițac a răbufnit. După ce nu a fost de acord cu rezilierea de comun acord a contractului pentru întreținerea spațiilor verzi, edilul s-a trezit cu o hârtie prin care i se comunică faptul că se retrag unilateral din contract. Cu această ocazie, au ieșit la iveală mai multe nereguli.

”Nu am suportat niciodată minciuna și obrăznicia. Din păcate, în ultima perioadă, mă tot lovesc de asta. Altfel cum aș putea cataloga ce fac cei de la POMACOST? După ce nu am fost de acord cu rezilierea de comun acord a contractului pe care-l avem cu domniile lor pentru întreținerea spațiilor verzi, m-am pomenit cu o hârtie prin care mi se comunică faptul că se retrag unilateral din contract.

Au luat această decizie, după ce noi nu am mai vrut să majorăm valoarea contractului, așa cum au solicitat la negocierile inițiate de primărie. Adică nu am mai fost de acord să căpușeze primăria așa cum au făcut-o timp de 20 de ani.

Nu e de ajuns, oare, că, numai în ultimii 5 ani, au primit 17.389.452, 35 lei de la noi? Nu e de ajuns că, din 2001 de când primăria a încheiat contractul de întreținere a spațiilor verzi cu ei, și-au bătut joc de tot ce înseamnă spațiu verde? Nu e de ajuns că au primit sute, mii de reclamații pentru lucrările de mântuială executate? Știți ce mai făceau? Primeau bani pentru întreținerea unor spații verzi care nu mai existau, care fuseseră distruse, dar care, în actele lor, apăreau ca fiind îngrijite de ei. Iar în 2019 , ca și când nu ar fi fost de ajuns, POMACOST a mai încheiat încă un contract cu Primăria Constanța, de data aceasta pentru tăiere, toaletare și corecție arbori.

Vă asigur, dragii mei, că spațiile verzi din oraș, atâtea câte au mai rămas, vor avea parte de o îngrijire corectă. Prin servicii proprii, vom asigura lucrări eficiente și de calitate.

Și vă mai promit un lucru: Constanța va înverzi! Vom avea în fiecare an noi hectare de parc! Aveți răbdare și încredere!”, a transmis Chițac.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ... conducea bucurestiul si apoi romanica , amiralul chit nu poate sa stapaneasca ...flota primariei!
5
2
Poporul asta cretin nu se trezeste nici dupa 30 ani. Asa va trebuie daca inca puneti botul la promisiuni. Pai voi credeti ca muistului asta ii pasa de voi sau de orasul asta? Vise placute baieti. Aveti ce-ati votat. Fagadau era tot o lepra, Stelian Ion la fel....chiar nu aveam ce alege...dar mai bine eram fara primar decat sa alegem toti hotii. Din pacate oamenii bine intentionati si cu caracter , nu candideaza...Pacat
8
4
Chitac inceteaza cu haituiala Politiei Locale...ca o sa-ti trimitem oamenii sa-i platesti tu. Muistule...fute-m-as pe mormantul matii
6
5
Pana sa faca ordine peste tot ar trebui dl primar sa educe soferii institutiei. Cel care conduce Dusterul cu nr CT 25 CJC in fiecare dimineata pe bd Tomis dinspre Tomis 3 spre Prefectura se crede Schumacher. Schimba benzile fara semnalizare, taie fata celorlalti soferi, viteza mult peste limita legala ca el crede ca are vreun statut special. Pe asta nu-l vede politia locala ca nu au timp...
4
2
BAH PRIMARE TOT O DAI CU MASCARICIU , DAR FACTURILECALEA NI ERAU APROBATE DE DIRECTORI SI SEFULETI DIN PRIMARIE??? CARE SUNT TOT BINE MERSI PE FUNCTII DESPRE CE PLM VORBIM...
9
3
radeti voi radeti, dar amiralul are jocurile lui! i au dat pnlistii autorizatia de constructie jegului de la lupoaica atunci cand psd i a pus bete in roate, pe buna dreptate, a turnat placa de beton peste sit arheologic. cum explica asta domnul amiral? ahahahah
11
1
dupa ce ca il face albie de porci in fiecare zi Vergil se duce in emisiune la batranica obosita la litoral Tv unde ne zice ca nu mai poate, ca e greu la primarie!
13
2
Pomacost seamana cu tine chitac. La fel esti si tu . Iei bani si nu faci nimic. Unateral o sa reziliem si noi contractul cu tine.
10
9
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
7
13
daca e asa cum spui, urmatorul pas e darea pomacostului in judecata cu recuperarea banilor. Si daca tot vorbim de hoti ordinari te rog sa nu-i uiti pe infractorii martin de la polaris !!! Si mai viziteaza te rog si cimitirul central !!!
13
3
Tot ce a fost legat de Mazare si gasca a fost o hotie de la un capat la altul. Nu i-a pasat niciodata de Constanteni sau de acest oras, dar o gramada de Prostavani, l-au vota si l-ar mai vota chiar si acum, de ce? Pai de Prosti!
9
3
infiintati sera si gradina a primariei. Asa erea si pe timpuri. Veti da de lucru la oameni, veti avea florile proprii iar noi nu vom mai da 10E panseluta.... Primariile au ajuns sa planteze 100 panselute la un mp!
14
0
Responsabilul din primarie pentru urmarirea contractului ce a facut, ce a urmarit ? Cred ca ar trebui sa dea explicatii si pe la DNA.
18
1
spuma cost astia suge de la mai multe masa,inclusiv jumatica al mangaliei face parandarat cu ei,pune gazon dupa gazon si care se ingalbeneste in trei zile,uda froricele si zilele astea de canicula la -7 grade,vorba romanului,cine fura,fura tot anul
14
3
VeCe zice ca Fagadau este de vina. Altceva nu stie si nu poate!
12
11
Bai primarule..esti varza pana acum. Te misti ca melcu, obisnuit din armata sa nu faci numik.
15
8
Mai Chitac, tu erai bun sa lucrezi la noi, la constatari daune
21
3
Chitacule. De 3 luni de zile te caci pe tine ca vai ceilalti au furat orasu si e vai de pula lui. Tu ce gura matii faci? Dupa 2 ani tot la fel te vei plange? Dai vina pe ceilalti? Ai uitat csnd luai spaga la Academie? Ai uitat cand il puneai pe adistent sa stranga bani de examene, te durea fix in pula. Nu ai fata de.primar si nici coaie sa.te lupti cu mafia din cta. Stai in pula mea jos, ai 4 pentru mandatul asta. Oras de cacat, primar de cacat.
19
11
Cind se toaleteaza copacii aprobati pe str.Ctin.Bratescu ,de la Mihai Viteazu spre Piata Grivitei? Dna .Bela a ramas in functie?
8
6
Ati constatat, ce masuri concrete luati ?
20
1
Pomacostul nu este singura firma care primeste bani si nu face nimic. Controlati RADPP -ul si vedeti ce a facut acolo Florin Gheorghe. Sunt firme care nu fac nimic si primesc bani in fiecare luna: tot pentru spatii verzi in Tara Piticilor si mai exact pentru flori in timpul iernii, apoi firme de publicitate. Exista o firma de publicitate care primeste 20000 lei pe luna ptr nimic si contracte de genul asta mai sunt. Au inceput controale la RADPP ...sa vedem ce se intampla si ca acest director va ajunge unde trebuie.
15
4
Referitor la 2019, contractul nu cumva s-a incheiat in baza unei licitatii publice? Va raspund eu... da in baza unei licitatii prin sistemul SICAP.... iar dezinformati, pacat v-am votat, dar sincer regret, sunteti mincinos notoriu, totul se poate dovedi..... de cand sunteti in Primarie nu faceti decat sa aruncati cu noroi, pacat.... sa vad ce faceti dvs .....
18
5
Domnule Primar , de ce dezinformati, niciodata societatile care presteaza activitati de spatii verzi , respectiv Pomacost Si Sport Turism , nu au facut absolut nimic de capul lor.TOT CEEA CE S-a FACUT S-A EFECTUAT IN BAZA ORDINULUI DE LUCRU PE CARE IL EMITEA PRIMARIA ...... Scuzati- mi franchetea dar mi se pare ca doar aruncati cu noroi ....... aratati in ziare si ordinele de lucru emise de catre insitutia dvs astfel incat opinia publica sa fie informata corect si abia atunci se vor trage concluzii.....
21
9
intersant subiectul!!! se pare ca se schimba intersele unui grup organizat! intr-un fel sau altul sunt indepartate capusele. Pericolul este acela ca in antecamera relatiilor Comanescu PNL sa nu existe in joc de glezne deja pregatite firme inlocuitoare pe profilul pomaconst polaris etc.
21
1
Dom Vergila cind il schimbi pe miliardarul DRAGHICI DUMITRU de la sefia Cimitirului Central? Mergi in cimitir si o sa vezi groapa de gunoi de la Ovidiu si salariatii lui, rommi care numa de afaceri se ocupa si nu de ce trebuie.
21
2
Domnule Chitac nu am inteles daca primaria Constanta in numele oamenilor pe care ii reprezinta va face ceva pentru recuperarea banilor dati de administratia Fagadau unei firme pentru nimic sau doar s-a intrerupt contractul cu Pomacost si gata,ce s-a furat ramane bun furat caci asa merge treaba la primaria Constata;iti faci o firma furi milioane cu acte si sprijinul primarului iar dupa ce primarul tau nu mai este la putere asta este,ramai cu ce ai furat pana atunci si gata nu risti sa ti se intample nimic.
20
5
Primare chiar ne crezi prosti ? Acum ai realizat ca orasul e condus de mafie ? Mai zilele trecute erai mirat cum smecherii se imbogateau din afaceri cu statul. Pai vrei sa se imbogateasca din afaceri cu ma-sa ? Esti cazut din luna, nu stiai ? Ce vrajeala ai in capu' ala de amiral !
21
7
Nu suporti minciuna. Dar tu esti sefu lor. Penele da afara oamenii competenti si taie salarii. La cum ati inceput 2024 va sterge din politica
7
15
In alta ordine de idei aia luau bani degeaba si nu au mai vrut. Primarul le dadea, dar ei....?!!? Offff
17
2
Lasa bre ca ii dau drumul lui pastaie acuma, l au gasit nevinovat asa ca s a terminat si cu retrocedarile, ura si la gara, pardon madagascar, i a luat boii de la bicicleta. Bravo justitia.
22
2
vin vremuri grele si pentru carciuma din parcul Tabacariei
20
0
POMACOST inseamna POpescu, MAzariche, COnstantinescu, STrutinski... si acum amiralul chit chit va face CHLUetc.... adica CHitac, LUpu si alti banditi, treaba e simpla.
29
9
Sa-si adune si magaziile cu utilaje din Parcul Tabacariei de langa Tara Piticilor. Au facut parcul praf cu tractoarele si remorcile lor. Plus ca te gazeaza cand treci pe langa ele. De fapt sa demoleze tot Primaria si sa planteze arbori in acel loc.
46
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920