REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Chiţac se împotriveşte atribuirii unui teren Arhiepiscopiei. Pe terenul în cauză a fost deja turnată fundaţia unei viitoare biserici

Chiţac se împotriveşte atribuirii unui teren Arhiepiscopiei. Pe terenul în cauză a fost deja turnată fundaţia unei viitoare biserici

Replica API 1 noiembrie 2016 | 00:00 226

Temă de campanie

Temă de campanie

Conferinţa de presă din data de 31 octombrie de la sediul Partidului Naţional Liberal Constanţa a avut ca subiect punctele înscrise pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din aceeaşi zi. Liderul PNL Constanţa, Vergil Chiţac, a punctat ferm că nu va fi de acord cu proiectele de hotărâri care pot aduce un prejudiciu la bugetul local, aici făcând referire la atribuirea Stadionului Farul către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport şi, de asemenea, cu atribuirea unui teren către Arhiepiscopie pentru construcţia unei capele, lucru care s-a mai întâmplat în 2014, cu exact aceeaşi bucată de pământ, pe care deja a început să se vadă fundaţia.

De altminteri, consilierii PNL au şi votat, în cadrul şedinţei de ieri, împotriva proiectelor mai sus menţionate, astfel că acestea nu au devenit hotărâri de consiliu. Vergil Chiţac a declarat, în cadrul unei conferinţe, că va fi de acord cu împrumutul BERD (pentru autobuzele RATC) şi că aleşii locali ai PNL vor vota „pentru” în cadrul şedinţei de Consiliu Local. De asemenea, Chiţac a precizat că nu este de acord cu atribuirea unui teren Arhiepicopiei, aici fiind vorba despre punctul 13 de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, care se referă la un teren amplasat pe bulevardul Mamaia. „Nu sunt de acord, căci în 2014 a mai fost acelaşi teren atribuit Arhiepiscopiei care deja a turnat fundaţia şi un altar improvizat fără autorizaţie de construcţie. Ei aveau termen până pe 23 iunie 2016 să finalizeze capela. Nu s-a termninat. Aşadar, conform hotărârii de Consiliu Local, terenul trebuia să intre înapoi în patrimoniul oraşului prin proces verbal de predare - primire. Nu s-a întâmplat. Iar acum, CL vrea să atribuie, din nou, acel teren Arhiepiscopiei”, a spus Chiţac în cadrul conferinţei care a avut loc înainte de votul dat în Consiliul Local.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218