REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Chiţac vrea un plan de restructurare pentru RATC

Chiţac vrea un plan de restructurare pentru RATC

Replica API 30 septembrie 2016 | 00:26 325

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, Vergil Chiţac, a organizat joi o conferinţă de presă, unul dintre subiectele la care s-a referit fiind problema Regiei Autonome de Transport, care va fi analizată azi în şedinţa Consiliului Local Municipal. Privind RATC, Chiţac s-a axat pe două aspecte. Primul face referire la proiectul de lege care lărgeşte aria de gratuităţi oferite de regie. Astfel, conform proiectului de hotărâre, persoanele care au peste 60 de ani, dar nu au nici un venit, persoanele care au peste 70 de ani, indiferent de venit, dar şi pensionarii care au cel mult un venit echivalent cu salariul minim pe economie (1.250 lei), vor avea transportul gratuit pe liniile din oraşul Constanţa.

„Dacă intraţi pe site-ul RATC-ului, o să vedeţi că este deja prezentat acolo şi este specificat că aceste persoane beneficiază de gratuitate”, a menţionat Vergil Chiţac. „Suntem de acord, dar noi vrem ca această gratuitate să se extindă şi la persoanele active care au cel mult salariul minim pe economie. Nu vrem să discriminăm nici măcar pentru a lua voturi”, a adăugat Chiţac. Al doilea aspect menţionat în cadrul întâlnirii cu presa este legat de reeşalonarea datoriilor RATC. „RATC-ul are o datorie de 24 de milioane de lei şi se face o reeşalonare. Sunt nişte imobile care sunt gajate. Sigur că vom fi de acord cu această abordare pentru că dacă nu o să sară toţi PSD-iştii în sus că noi vrem să distrugem transportul în comun”, a adăugat liderul PNL.

În urma unei analize pe 6 luni realizate de către membrii consiliului, reiese faptul că numărul de călători este în scădere. Gratuitățiile acordate cetățenilor menționați mai sus vor fi subvenționate de Primărie și o parte din datorie ar putea fi acoperită din acești bani care vor fi acordați regiei. Vergil Chițac vrea să vadă o abordare clară a acestui proiect și solicită un plan de restructurare a RATC, atât timp cât nu există un plan de investiții, toate veniturile Regiei fiind cheltuite pe salarii și întreținerea parcului auto. Liderul PNL le sugerează accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru achiziționarea de mașini pentru parcul auto.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218