REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Chitaristul Şoimu a murit carbonizat în propria locuinţă

Chitaristul Şoimu a murit carbonizat în propria locuinţă

Replica API 24 ianuarie 2017 | 14:26 382

Depresia l-a afectat cu ani în urmă

Depresia l-a afectat cu ani în urmă

Un incendiu produs duminică seara, 22 ianuarie, în localitatea Murfatlar a întristat toată comunitatea. Bărbatul de 62 de ani, găsit carbonizat în urma incendiului, era Viorel Șoimu, un pensionar cunoscut pentru talentele sale de a cânta la chitară și de a discuta politică cu apropiații. Povestea de viață este una aparte.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au intervenit duminică, 22 ianuarie, la un incendiu produs de la un mijloc de încălzire nesupravegheat. Au ars în întregime două camere ale locuinței de la scânteia care a sărit de la sursa mijlocului de încălzire. Pompierii au lichidat focul care a cuprins locuința și au scos trupul carbonizat al chitaristului din Murfatlar, Viorel Șoimu. Casa bărbatului a ars în proporție de 40%. Mai exact, pe 22 ianuarie, la ora 22:10, un apel la 112 anunța incendiul produs pe strada Mihai Eminescu, din Murfatlar. Echipele deplasate la fața locului au constatat că imobilul ardea parțial, iar pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale din cadrul ISU Dobrogea. În urma intervenției pompierilor, sursa a fost o sobă fără acumulare de căldură, din care o scânteie a sărit și astfel s-a declanșat incendiul. Pagube materiale la imobilele învencinate nu au fost semnalate. Cadravul carbonizat a fost recunoscut de către un martor. La fața locului a fost prezent și un echipaj din partea Serviciului de Ambulanță Județean. Era recunoscut, de asemenea pentru un stil de viață parazitar și consuma băuturi alcoolice frecvent.

Cânta la chitară pentru încântarea oamenilor

Oamenii povestesc că în tinerețe a fost un muzician talentat. Însă, acum era pensionat pe caz de boală, dar nu cerșea. Avea plăcerea să cânte pe străzile din Murfatlar pentru prietenii lui – locuitorii din oraș. „Cânta toată ziua la chitară, doar să încânte oamenii”, vorbește o apropiată a bătrânului. Totuși, viața nu i-a oferit doar bune. În urmă cu mai mulți ani, a fost părăsit de soție, iar acest lucu l-a băgat pe bărbat într-o depresie puternică care s-a soldat cu internarea la spitalul de psihiatrie. A trecut și peste acest impas, iar oamenii povestesc că era un om lucid, iubea politica și îi făcea pe cei din jur fericiți. Marele său regret era că avea un băiat, care nu îl căuta. În momentul despărțirii de soție, aceasta a plecat cu fiul ei și nu a mai fost căutat de niciunul dintre ei. Pe de altă parte, Viorel Șoimu era cunoscut pentru un stil de viață parazitar și consumator de băuturi alcoolice. O vecină s-a întâlnit ultima oară cu el joi, 19 ianuarie, iar acesta trecea printr-un alt moment greu, prin decesul fratelui său. „Eu joi m-am întâlnit cu el ultima oară pe strada noastră și am vorbit cu el. Îmi spunea cu regret că și-a pierdut fratele în noiembrie. Îl cunosc din copilărie. Era un exemplu de copil. A fost coleg de clasă cu fratele meu în generală. El și fratele meu au fost foarte meu au fost buni prieteni. Amândoi cântau la chitară și au avut chiar o formație a comunei noastre. Cântau la baluri și la nunți”, a declarat pentru „Replica” o vecină a lui Viorel Șoimu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt convins ca iau dat foc intentionat sa il omoare
1
0
numai de bine....doar dzeu ne poate pedepsi ptr ceea ce am facut rau sau bine...ptr retardati muue larga.
2
2
Mie imi pare rau de el mai ales ca e primul barbat care mia traso in fundulet
3
7
Dar cine a fost acest personaj? Pe unde canta? Numai la colturile strazilor din Murfatlar?
0
7
La Murfatlar era un singur soim cantator si ecologist notoriu . Ei , acum , si acela unicul , s-a inaltat la cer , adica s-a mantuit ... Au ramas in schimb , mii de ciori , care croncane lugubru si tulbura linistea romanasilor muncitori !
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369