REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chiuariu: Comisia de la Veneţia se va pronunţa pe revizuirea Constituţiei în octombrie, dar vom lucra pe un draft

Chiuariu: Comisia de la Veneţia se va pronunţa pe revizuirea Constituţiei în octombrie, dar vom lucra pe un draft

Replica API 20 iunie 2013 | 00:00 150

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a declarat miercuri, la finalul lucrărilor comisiei de revizuire a Constituţiei, că din partea Comisiei de la Veneţia va exista un punct de vedere oficial în luna octombrie, însă până atunci partea română va putea cunoaşte conţinutul draft-ului. Senatorul PNL a explicat, la solicitarea presei, care sunt paşii pentru consultarea Comisiei de la Veneţia, în condiţiile în care în 4-5 iulie va avea loc o discuţie cu reprezentanţii acestui for pe marginea proiectului de revizuire a Constituţiei şi când va exista un punct de vedere oficial al Comisiei de la Veneţia.

"După discuţiile pe care le vom avea, specialiştii Comisiei de la Veneţia care vor veni la Bucureşti vor întocmi un draft de opinie, un proiect de opinie, care va fi supus aprobării întrunirii Comisiei de la Veneţia, care va avea loc în octombrie. Tocmai ca noi să mergem înainte cu acest calendar, aşa cum s-a procedat şi la revizuirea din 2003, proiectul de opinie ne va fi făcut cunoscut înainte, pentru eventuale retuşări, rearanjări, în conformitate cu acesta", a susţinut Chiuariu.

Comisia de revizuire a Constituţiei a dat, miercuri, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere, reprezentanţii PDL şi PPDD nefiind prezenţi la şedinţă. Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a fost singurul care s-a abţinut de la vot.

Preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că o primă discuţie cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia în legătură cu proiectul de modificare a Legii fundamentale va avea loc în 4-5 iulie, însă nu este nevoie de "calitatea de cenzor" a acestui for.

Antonescu a fost întrebat când va avea loc consultarea Comisiei de la Veneţia asupra proiectului de revizuire a Constituţiei, finalizat miercuri şi adoptat prin vot în comisia de revizuire.

"Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia sunt aşteptaţi undeva în 4-5 iulie, ca să avem o discuţie asupra proiectului. Noi nu avem nicio emoţie, privim această discuţie cu Comisia de la Veneţia şi cu oricare altă instituţie internaţională amatoare să discute Constituţia României, profesionist în esenţa ei, ca pe ocazia de a avea nişte sugestii care ne-au scăpat. (...)Nu avem însă niciun fel de dubiu, nu este nevoie de calitatea de cenzor nici a Comisiei de la Veneţia, nici a altcuiva, pentru că nu avem şi nu ne poate indica nimeni de bună credinţă şi raţional vreun articol discutabil sub aspectul democraţiei, statului de drept, drepturilor fundamentale ale omului şi cetăţeanului", a afirmat Antonescu.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614