REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Chiuariu, mărul discordiei în PNL. Ce spune Haşotti despre senatorul autosuspendat

Chiuariu, mărul discordiei în PNL. Ce spune Haşotti despre senatorul autosuspendat

Replica API 14 ianuarie 2015 | 00:36 183

Puiu Haşotti

Cercetat din nou pentru fapte de corupţie, senatorul PNL Tudor Chiuariu a anunţat că se va autosuspenda din partid, după ce DNA a dispus controlul judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit DNA, Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Paltin Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică. „Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Naţional Liberal, până la clarificarea situaţiei legatede acuzaţiile formulate săptămâna trecută. Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzaţii nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva Partidului Naţional Liberal, partidul în care am intrat acum 18 ani şi de care se leagă întreaga mea activitate politică. Le mulţumesc colegilor pentru sprijinul moral. Rămân fidel ideilor şi valorilor liberale, pe care le-am promovat în toate funcţiile politice şi demnităţilepublice pe care le-am deţinut”, a transmis Chiuariu.

DNA susține că Chiuariu este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat, în dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure, în care sunt arestaţi preventiv fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam şi beneficiarul retrocedării, Gheorghe Paltin Sturdza.

Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv, pe 24 ianuarie 2014, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul Poşta Română.

Deşi Chiuariu a anunţat că se va autosuspenda, demers venit după solicitarea co-preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, ca acesta să demisioneze din partid, o serie de colegi sar în apărarea senatorului. Printre aceştia, Puiu Haşotti. Senatorul constănţean, încă lider al senatorilor PNL, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, Tudor Chiuariu poate să activeze în continuare în grupul parlamentar, dar că ar trebui să facă parte din altă comisie parlamentară decât cea juridică. „Cred însă că domnul Chiuariu, fiind autosuspendat din PNL, din câte îmi spuneţi dumneavoastră, el îşi poate continua activitatea în grupul parlamentar PNL”, a spus Haşotti.

De cealaltă parte, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, salută decizia lui Chiuariu. „ Mi se pare un gest firesc, atâta timp cât planează suspiciuni asupra domniei sale, este mai bine așa, până la un proces care va hotărî definitiv despre ce este vorba. Este foarte bine ceea ce a făcut”, a spus Dragomir, pentru Replica. De asemenea, liderul local al PNL a lămurit și declarațiile halucinante ale lui Hașotti. „ Orice parlamentar poate să activeze pe lângă un grup. Atâta timp cât timp încă este parlamentar este firesc să activeze undeva, doar n-o să stea degeaba, trebuie să aibă activitate. Asta nu înseamnă că va hotărî ceva în numele partidului, n-are vot în cadrul grupului. Atâta timp cât este în Parlament este absurd să-l lași să nu facă nimic. Poate să aibă acces la materiale, să poată să lucreze, să participe la ședințe, să se informeze despre program”, a mai spus Dragomir, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102