REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Christine Lagarde, BCE: Retragerea prematură a sprijinului fiscal ar putea întârzia redresarea economiei

Christine Lagarde, BCE: Retragerea prematură a sprijinului fiscal ar putea întârzia redresarea economiei

Replica API 9 aprilie 2021 | 00:00 736

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat că guvernele nu-şi pot permite să renunţe la eforturile de sprijinire a economiei în timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Christine Lagarde

"O orientare fiscală ambiţioasă şi coordonată rămâne crucială, deoarece retragerea prematură a sprijinului fiscal riscă o întârziere a redresării şi amplifică efectele negative o perioadă mai îndelungată", a afirmat şeful BCE, la o reuniune a Comitetului financiar şi monetar internaţional.

Propriile măsuri adoptate de BCE "pot fi recalibrate dacă este necesar pentru a menţine condiţii favorabile de finanţare", a dat asigurări Lagarde. Programul de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie (PEPP) are o valoare totală de 1.850 de miliarde de euro, iar în 11 martie Banca Centrală Europeană a anunţat că în următorul trimestru va accelera ritmul achiziţionării de obligaţiuni, într-o încercare de a menţine scăzute costurile de finanţare ale economiei zonei euro, care încă este afectată de efectele pandemiei.

În timp ce campania de vaccinare se confruntă cu întârzieri, Lagarde a declarat că "politicile fiscale naţionale trebuie prin urmare să continue pentru a furniza în timp util sprijinul critic pentru firmele şi gospodăriile cele mai expuse la pandemie".

Unii dintre colegii de la BCE au argumentat că eforturile naţionale şi comune din Europa vor furniza un sprijin semnificativ, chiar dacă mărimea acestuia este mai redusă decât în alte părţi ale lumii.

"Valoarea sprijinului financiar este mai mică decât în SUA, dar eu cred că eficienţa cheltuielilor în Europa este puţin mai ridicată. În acest moment, cred că răspunsul este adecvat, dar, dacă va trebui accelerat, atunci cred că există determinare şi pregătire din partea autorităţilor fiscale pentru a interveni", a afirmat Klaas Knot, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, într-un interviu acordat joi CNBC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102