REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Chuck Norris vs. Comunism, pelicula care a reprezentat România la Ziua Cooperării Europene!

Chuck Norris vs. Comunism, pelicula care a reprezentat România la Ziua Cooperării Europene!

Replica API 24 septembrie 2019 | 09:51 170

Sârbi și români, parteneri de proiecte transfrontaliere și prieteni, s-au întâlnit la Zrenjanin pentru a sărbători împreună Ziua Cooperării Europene, un eveniment care celebrează cooperarea dintre comunitățile locale aflate în zonele de graniță. Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia s-a alăturat pentru a opta oară acestui eveniment organizat în Uniunea Europeană și în țările vecine, cum este cazul Republicii Serbia.

Aproximativ 150 de oameni s-au întâlnit, în data de 20 septembrie 2019, la Centrul Cultural din Zrenjanin pentru a descoperi, prin intermediul filmelor documentare, povești interesante din România și Serbia. Evenimentul a fost deschis cu prezentarea unor filme promoționale realizate în cadrul proiectelor transfrontaliere româno-sârbe, urmată de prezentarea a două filme documentare realizate de cineaști profesioniști.

În prezența Irinei Margareta Nistor, pelicula care a reprezentat România, Chuck Norris vs. Comunism (2015), regizată de Ilinca Călugăreanu, a prezentat modul prin care românii au descoperit magia filmului la finalul anilor `80. Într-o atmosferă încărcată de emoție, Irina Margareta Nistor, critic de film și personaj principal al documentarului, a purtat un dialog cu oamenii prezenți la eveniment. Din Republica Serbia a fost prezentat filmul Nana (2018), în regia lui Miladin Čolaković, un film despre o viață împlinită, o viață care, în ciuda unor mari dificultăți și a unei lupte constante, a avut sens.

Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare care are loc în țările Uniunii Europene și în țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care are ca scop promovarea colaborării dintre comunitățile locale din zonele de frontieră într-un mod unic. Evenimente de sărbătorire a Zilei Cooperării Europene au fost organizate sau urmează a mai fi organizate în zeci de orașe europene din Portugalia, Spania, Franța, Germania, Danemarca, Finlanda, Lituania, Rusia, Bielorusia, Ucraina, Polonia, Slovacia, Austria, Italia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Turcia și România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369