REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cică preţurile la șezlonguri nu vor crește

Cică preţurile la șezlonguri nu vor crește

Replica API 1 iunie 2020 | 00:00 1813

Cat va costa închirierea unuia!

Cat va costa închirierea unuia!

Autoritățile au decis oficial ca, data de 1 iunie să fie ziua în care plajele vor fi deschise pentru constănțeni și primii turiști veniți pe litoral. Dacă până acum oamenii mergeau la plajă pentru relaxare, iată că 2020 este anul în care aceștia trebuie să țină cont și de o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Deoarece măsurile de relaxare au fost clarificate doar cu două zile înainte, mulți operatori de plaje nu au putut să se pregătească din timp, iar primii turiști sosiți la malul mării nu se vor putea bucura la maximum de soare și de apa mării. Nici vremea din ultimele zile nu a dat mari speranțe acestui început de sezon estival, însă începutul trebuie să existe, chiar dacă va fi unul foarte greu.

Rezervare online pentru închirierea șezlongurilor

Un lucru este cert. Deoarece s-a pus un mare preț pe șezlonguri, iar în primă fază, acestea erau obligatorii pentru a putea face parte din peisajul de pe plajă, până la urmă au existat clarificări din partea Guvernului, conform cărora oamenii pot veni și cu cearșaf sau prosop. Noutatea constă în faptul că oamenii vor trebui să își facă o rezervare online sau telefonică pentru a putea profita de șezlonguri. Acest lucru era deja pus în aplicare în țări precum Franța sau Italia și era la nivel de discuție și în România, acum mai bine de două săptămâni, când am luat legătura cu administratorii de plaje din stațiunea Mamaia.

Administrator plajă: Nu vom mări prețurile. Un șezlong va costa 20 de lei

Prețurile rămân neschimbate pentru închirierea șezlongurilor. Acestea nu vor sări pragul de 20 de lei în stațiunea Mamaia. Există chiar și posibilitatea ca acestea să scadă, asta și în funcție de disponibilitatea celor de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) de a renunța la o parte din suma pe care administratorii de plaje trebuie să o plătească. Acest lucru va duce la micșorarea prețurilor la serviciile oferite pe plajă, fie că este vorba de șezlonguri sau beach bar-uri. „Noi nu intenționăm să creștem prețurile, din contră, acestea vor scădea dacă cei de la ABADL vor renunța la o parte din chirie. Prețul unui șezlong nu va depăși 20 de lei în toată stațiunea Mamaia. Nu includem și zona cluburilor, acolo unde prețul diferă și ajunge și la 100 de lei”, a declarat un administrator de plajă din stațiunea Mamaia, din zona Cleopatra.

Reguli pentru plaje

Conform HG, fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong, însă premierul Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.Cei care vor să meargă la plajă, la cele concesionate, își vor face rezervare online sau telefonic. Șezlongurile vor fi așezate la o distanță de 2 metri, iar turiștii vor avea culoare unidirecționale pentru deplasare. În plus, se va evita servirea de produse neambalate.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum cred astia ca machidonii cu sezlonguri nu cresc preturile cand ei au foamea in gat?????
0
0
Cum 20 lei?!... Sau chiar 100?! Premierul spunea de 8 lei! Sa fie acesta rupt de realitatea din tara???
2
0
20 lei per kg in viu de ocupant.
2
0
Ba, voi mariti preturile la orice ocazie vi se iveste. Nu mai mintiti.
3
0
de ce autoritatile din constanta nu furnizeaza lista cu plajele neconcesionate? eu cred ca nu exista nicio plaja
5
0
Ma fis pe sezlongurile voastre. Acum toti rapanosii inchiriaza plajele publice. Anii trecuti nu mai aveai loc sa tragi o basina de sezlonguri, plin de babe obosite, mosi, rapanosi cotetarii, miros de diluant, fum, parcari pline cu apa de ploaie imputita. Tare prost trebuie sa fii sa mergi in tiganiada aia. Apa plina de dejectii si ecolii din haznalele vilelor etc. Faceti prostilor baie in apa cu ecoli. Litoral administrat de jeguri hoate puse pe facut bani.
8
0
Ma doare-n cot de sezlongurile voastre!Anul asta va fi o evaziune de nedescris,sunt astia cu foamea-n glanda, vor fi mai putine mese,sezlonguri,etc.Plus ca nu se stie ce aduce anul viitor,trebuie sa-si faca rezerve!
9
0
Oare cit costa un sezlong de este inchiriat cu sume astronomice? Probabil ca-l poti lua acasa daca il inchiriezi cu un pret mai mare ca cel de achizitie. Nu mai vorbesc de cele din scindura care sunt deja niste putregaiuri care nu prezinta nici o siguranta. OPC -ul nu aude si nuvede. Este pe recptie Horica?
6
0
20 de lei era pretul la plaja 3 Papuci, in Mamaia este pai scump, 35-45 lei.
9
0
sezlongul. Putem sa venim cu el de acasa. Il cumparam de la magazin. Nu e din plastic. Este din aluminiu si panza si este usor. Hai sa ne ferim de cele pe care le inchiriaza speculantii plajelor. Putem sa ne aducem in termos si o cafea sau suc stors din portocala. Sa stam doar doua ore pe plaja. Dimineata sau seara. In restul timpului mai sunt si alte activitati de facut.
17
0
Sezlongurile sursa sigura de virusuri, bacteria, ciuperci. Treziti-va DSP, INS, OPC, MS
16
0
POVESTI DE ADORMIT COPII
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614